22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) "Last Christmas"- numărul unu de Crăciun, învingându-i pe Sam Ryder și Mariah Carey

(VIDEO) „Last Christmas”- numărul unu de Crăciun, învingându-i pe Sam Ryder și Mariah Carey

-

„Last Christmas” al lui Wham a fost încoronat numărul unu al Crăciunului din acest an, la 39 de ani după ce a fost lansat pentru prima dată. Clasicul festiv l-a învins pe Sam Ryder pe primul loc după una dintre cele mai deschise curse din ultimii ani. Mariah Carey a fost a treia, cu Noah Kahn’s Stick Season pe locul patru.

Este prima dată când cântecul lui George Michael și Andrew Ridgeley este numărul unu în săptămâna de Crăciun. „Este minunat și umilitor că a ajuns acolo”, a spus Ridgeley pentru BBC.

El a adăugat că Michael, care a murit în 2016, și-a dorit întotdeauna ca piesa să fie numărul unu de Crăciun. „El a simțit că orice compozitor grozav ar trebui să poată scrie un hit de Crăciun la comandă. Din păcate, lui George i-a luat prea mult timp. Lansat pentru prima dată în 1984, Last Christmas a fost inițial ținut pe primul loc de single-ul caritabil al lui Band Aid, Do They Know It’s Christmas? Însă săptămâna aceasta, fanii din Marea Britanie au transmis cântecul de 13,3 milioane de ori, devenind-o cel mai cântat vreodată în săptămâna de Crăciun.

Inspirația „atrăgătoare” a lui George Michael

„Last Christmas” a fost scris de George Michael în dormitorul copilăriei, în februarie 1984, „și în ceea ce mă privea, a fost numărul unu”, a spus el pentru Smash Hits în 1986. Inspirația a izbit din senin, în timp ce cântărețul petrecea în casa părinților săi din Hertfordshire. „A fost un meci de fotbal la televiziune și el a sărit brusc. A dispărut la etaj, unde avea un mic studio cu patru piese”, a spus Ridgeley pentru BBC News. „Aproximativ o oră mai târziu, s-a întors și a spus: „Andy Andy, trebuie să asculți asta”. Rareori l-am văzut atât de entuziasmat sau animat ca atunci. „Și de îndată ce am auzit-o, a fost atât de evident că avea toate semnele distinctive ale unui clasic de Crăciun. A fost un moment uluitor”.

Pentru prima dată numărul 1

Topul 5 al celor mai populare cântece de Crăciun din Regatul Unit arată astfel:

1) „Last Christmas” – Wham!

2) „You’re Christmas To Me” – Sam Ryder

3) „All I Want For Christmas Is You” – Mariah Carey

4) „Stick Season” – Noah Kahan

5) „Merry Christmas” – Ed Sheeran şi Elton John

În ultimii cinci ani, organizaţia de caritate LadBaby a ocupat prima poziţie în topul britanic de Crăciun cu piese de inspiraţie alimentară lansate în cadrul unor campanii de strângere de fonduri.

Organizaţia s-a retras din cursă în acest an, iar competiţia pentru obţinerea primului loc în clasament a devenit astfel mult mai strânsă.

În total, 33 de cântece din Top 40 au fost piese cu tematică de Crăciun, inclusiv single-urile lansate de Ariana Grande („Santa Tell Me”) şi Brenda Lee („Rockin’ Around The Christmas Tree”).

Citește și: (VIDEO) Betleem marchează Crăciunul cu un priveghi, în timp ce cad bombe peste Gaza

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Festivalul Internațional Shakespeare împânzește Craiova și cheamă publicul să...

La 30 de ani de existență, Festivalul Internațional Shakespeare,...

ȘTIRI GdS