15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBlocată în aeroport de două săptămâni, regina frumuseții iraniene spune că va fi ucisă dacă va fi deportată

Blocată în aeroport de două săptămâni, regina frumuseții iraniene spune că va fi ucisă dacă va fi deportată

O regină a frumuseții iraniene, care a petrecut aproape două săptămâni în aeroportul internațional din Manila, spune că va fi ucisă dacă va fi trimisă înapoi acasă. Ea a cerut azil în Filipine.

Bahareh Zare Bahari, o concurentă în recentul concurs de intercontinental Miss Manila, susține că autorităţile Teheran încearcă să o atace din cauza poziției sale publice împotriva guvernului.
Departamentul pentru Imigrări din Filipine a declarat că Interpolul a emis o cerere la nivel mondial de arestare a lui Bahari. Bahari a declarat pentru CNN că un oficial al imigrației i-a spus că Iranul a solicitat una în 2018.

„Locuiesc aici din 2014 și nu m-am mai întors în Iran. Le-am explicat de nenumărate ori. Cum pot avea un dosar penal în Iran când locuiesc aici?” a spus CNN la telefon.
Bahari a spus că a fost închisă într-o cameră de pasageri din terminalul 3 al Aeroportului Internațional Ninoy Aquino din Manila de când a ajuns din Dubai în urmă cu 12 zile. „Sunt foarte bolnav psihic”, a spus ea, adăugând că incertitudinea cu privire la cazul ei o poartă jos.
Bahari crede că este vizată pentru susținerea exilatului Reza Pahlavi, fiul Shah-ului Iran răsturnat în revoluția din 1979.

Bahari luptă pentru drepturile femeilor din Iran

Regina frumuseții a învinovățit situația autorităților iraniene, spunând că a apărut pentru că a folosit o imagine cu Pahlavi și steagul fostei monarhii iraniene ca recuzită în timpul unei competiții recente. Bahari a spus că a făcut şi declarația „că încearcă să fie vocea poporului meu”.
De asemenea, crede că poate fi vizată din cauza activismului său social din Iran. Bahari a spus că a devenit profesoară acolo pentru că voia fetele să învețe. ” Fetele nu sunt lucruri, nu sunt jucării, sunt fiinţe și au același drepturi ca și băieții”.
Deocamdată, nu s-a răspuns cererii guvernului iranian din Teheran.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS