12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareDovlecei la cuptor umpluţi cu brânză şi mărar

Dovlecei la cuptor umpluţi cu brânză şi mărar

Dovlecei la cuptor umpluţi cu brânză şi mărar. O mâncare care se poate consuma atât caldă, cât și rece, cu salată sau ca și garnitură la o friputră.

Ingrediente

3-4 dovlecei (sau zucchini) medii
brânză proaspată de vaci -500 g
smântână (12 – 24% grăsime) – 150 g
3 ouă
3-4 fire de mărar (după gust)
2 căței de usturoi (pisați)
sare
piper
cașcaval (opțional)

Mod de preparare

Se iau dovleceii, se spală, se curață de coajă, după care se taie de-a lungul, în două părţi egale. Cu ajutorul unei lingurițe se scoate din fiecare jumătate partea centrală, cu semințe.
Într-un castron se amestecă brânza de vaci, smântâna, cele trei ouă, mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat. Se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper, după gust.
Se umplu „bărcuțele” de dovlecel cu compoziția rezultată și se aşază într-o tavă de cuptor. Dacă doriți, puteți rade deasupra caşcaval. Se introduce tava la cuptorul încins în prealabil la 180 grade. Se lasă aproximativ 30-35 min (până sunt ușor aurii). Când sunt gata se scot din cuptor și se consumă ca atare.

Poftă bună!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS