10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlăcintă sărată cu dovleac

Plăcintă sărată cu dovleac

Ingrediente:

Pentru foi/ fillo:

  • 450 g făină
  • 200 g apă călduţă
  • o lingură de oţet
  • 50 ml de ulei
  • o lingurita de sare.

Pentru umplutură

  • 1 kg de dovleac curăţat
  • 400 g branza feta/telemea
  • 60 ml ulei
  • 2 ou
  • 100 g orez/ quinoa/ bulgur
  • o ceapa uscată/ 5-6 fire de ceapă verde
  • ½ legătură de mărar
  • ½ legătura de pătrunjel,
  • puţin cimbru
  • sare şi piper după gust
  • ulei pentru a unge foile şi tava.

Mod de preparare:

Amestecăm toate ingredientele lichide, după care adaugăm făina şi sarea şi frământăm până ce obţinem un aluat nelipicios, uşor elastic. Lăsaţi aluatul să se odihnească, acoperit cu un prosop sau cu o folie alimentară, în felul acesta va deveni mult mai elastic şi mai uşor de întins.

Curăţăm şi radem dovleacul pe răzătoarea mare şi adăugăm puţină sare. Lăăsăm 5-10 minute după care îl stoarcem cât putem mai bine şi amestecăm toate ingredientele pentru umplutură. Împărţim aluatul în 6 porţii egale. Ungem tava cu ulei şi întindem aluatul în foi cât mai subţiri. Punem 3 foi în partea de jos, ungând fiecate foaie cu ulei. Punem umplutura şi adăugăm alte 3 foi deasupra. Apoi tăiem surplusul de aluatb care iese din formă, adăugăm ulei şi răsucim înspre interior. Dăm la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40-50 de minute. Dacă observaţi că aluatul se va umfla în timpul coacerii îl tăiaţi puţin cu cuţitul.
Dacă nu se serveşte imediat, tăiaţi plăcinta şi o puneti pe o tava până se răceşte, astfel aluatul foile vor rămâne crocante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS