22 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020

Lasagna de dovlecei

Ingrediente:


1 kg dovlecei, 2 linguri făină, 2 ouă, 50 g unt, 350 ml lapte, 100 g caşcaval ras, 100 g parmezan ras, sare, piper, nucşoară

Mod de preparare:

Pentru sosul bechamel se topeşte untul într-o crăticioară, apoi se pune în ploaie făina, amestecând până se omogenizează.

Se toarnă laptele în fir subţire amestecând încontinuu.

Se pune crăticioara pe foc mic şi se amestecă fără oprire până se îngroaşă sosul. Se potriveşte de gust cu sare, piper şi nucşoară rasă.

Se lasă să se răcorească, după care se adaugă pe rând ouăle.

Se lasă să se răcească de tot şi se încorporează caşcavalul ras.

Se spală şi se curăţă dovleceii, apoi se taie felii. Într-o tavă de tort tapetată cu hârtie se aşază un strat de rondele de dovlecei, se ung cu sos bechamel şi se presară cu parmezan. Se repetă procedeul până la terminarea ingredientelor.

Se bagă în cuptorul încins la 160-180 de grade şi se coace cam o oră. E gata când se rumeneşte la suprafaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / Galerie foto: Universitatea II Craiova ...

Universitatea II Craiova a înregistrat vineri o...

ȘTIRI GdS

Trio de ciocolată

Ingrediente: Pentru blat: 120 ml lapte bătut, 65 g făină, 60 g zahăr, 60 g unt, 20 g cacao,...

Cornuleţe de cartofi

Ingrediente: 200 g cartofi, 100 g făină cernută, 6 linguri de cașcaval ras, sare şi piper după gust,...

Salată de vinete cu nucă

Imaginați-vă că ați face clasica salată de vinete, dar fără maioneză sau ceapă. Peste vinete adaugați și ardei copt, ulei de masline, nucă...

Chipsuri de dovlecei la cuptor

Ingrediente: 420 g dovlecei tineri, cu cât mai puţine seminţe (preferabil zucchini verzi), 2 ouă, 1 lingură parmezan,...

Pulpe de pui cu usturoi şi zahăr brun

Ingrediente: 8 pulpe de pui superioare, cu piele, sare și piper negru măcinat, 3 linguri unt, 4 căței...

Salată de lubeniţă cu feta şi măsline

Ingrediente: 500 g lubeniţă, 200 g feta, 8-10 măsline negre fără sâmburi, sare, ulei de măsline