3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Lasagna de dovlecei

Ingrediente:


1 kg dovlecei, 2 linguri făină, 2 ouă, 50 g unt, 350 ml lapte, 100 g caşcaval ras, 100 g parmezan ras, sare, piper, nucşoară

Mod de preparare:

Pentru sosul bechamel se topeşte untul într-o crăticioară, apoi se pune în ploaie făina, amestecând până se omogenizează.

Se toarnă laptele în fir subţire amestecând încontinuu.

Se pune crăticioara pe foc mic şi se amestecă fără oprire până se îngroaşă sosul. Se potriveşte de gust cu sare, piper şi nucşoară rasă.

Se lasă să se răcorească, după care se adaugă pe rând ouăle.

Se lasă să se răcească de tot şi se încorporează caşcavalul ras.

Se spală şi se curăţă dovleceii, apoi se taie felii. Într-o tavă de tort tapetată cu hârtie se aşază un strat de rondele de dovlecei, se ung cu sos bechamel şi se presară cu parmezan. Se repetă procedeul până la terminarea ingredientelor.

Se bagă în cuptorul încins la 160-180 de grade şi se coace cam o oră. E gata când se rumeneşte la suprafaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS