16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Cartofi regali

Ingrediente:
1 kg cartofi; 1 ceapă; 400 g piept de pui; 200 g cașcaval; 3 linguri ulei; 1 lingură muștar; 1 linguriță sare; 0,5 linguriță piper negru măcinat.

Mod de preparare:
Feliați pieptul de pui și bateți fiecare felie cu ciocanul de șnițele. După ce ați bătut fileul pe ambele părți, asezonați cu piper negru măcinat. Pentru ca fileul să fie moale, suculent și fin, ungeți fiecare bucată cu muștar. Puneți fiecare bucată una peste alta și lăsați circa 10 minute, ca să se îmbibe bine muștarul.
Curățați cartofii și tăiați-i rondele. Aranjați într-o tavă cu diametrul (22 cm) unsă cu ulei, jumătate din cantitatea de cartofi și presărați cu sare, acoperiți cu restul cartofilor și presărați din nou cu sare.
Aranjați peste cartofi feliile de piept de pui, astfel încât aceştia să fie în totalitate acoperiți cu carne. Acoperiți stratul de carne cu ceapa tăiată semicercuri. Dați cașcavalul prin răzătoare măruntă și formați un strat generos de cașcaval, astfel încât să acopere bine toate ingredientele. Cașcavalul este ingredientul principal, care va da o savoare aparte acestei mâncări. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180° C, timp de aproximativ 60 de minute, până formează o crustă maronie.
Poftă bună!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS