3.9 C
Craiova
miercuri, 27 ianuarie, 2021

Cartofi regali

Ingrediente:
1 kg cartofi; 1 ceapă; 400 g piept de pui; 200 g cașcaval; 3 linguri ulei; 1 lingură muștar; 1 linguriță sare; 0,5 linguriță piper negru măcinat.

Mod de preparare:
Feliați pieptul de pui și bateți fiecare felie cu ciocanul de șnițele. După ce ați bătut fileul pe ambele părți, asezonați cu piper negru măcinat. Pentru ca fileul să fie moale, suculent și fin, ungeți fiecare bucată cu muștar. Puneți fiecare bucată una peste alta și lăsați circa 10 minute, ca să se îmbibe bine muștarul.
Curățați cartofii și tăiați-i rondele. Aranjați într-o tavă cu diametrul (22 cm) unsă cu ulei, jumătate din cantitatea de cartofi și presărați cu sare, acoperiți cu restul cartofilor și presărați din nou cu sare.
Aranjați peste cartofi feliile de piept de pui, astfel încât aceştia să fie în totalitate acoperiți cu carne. Acoperiți stratul de carne cu ceapa tăiată semicercuri. Dați cașcavalul prin răzătoare măruntă și formați un strat generos de cașcaval, astfel încât să acopere bine toate ingredientele. Cașcavalul este ingredientul principal, care va da o savoare aparte acestei mâncări. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180° C, timp de aproximativ 60 de minute, până formează o crustă maronie.
Poftă bună!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

200 de mașini, blocate pe drumuri înzăpezite din judeţul...

Aproape 200 de autovehicule cu 439 de persoane la...

ȘTIRI GdS

Creveți cu miere și usturoi

Ingrediente: 500 g creveți, 1 lingură de usturoi tocat, 2 linguri de miere, jumătate de linguriță de ghimbir ras, 1 linguriță de sos de soia, 1 linguriță de...

Tort diplomat

INGREDIENTE  200 g zahăr 35 g gelatină 4 ouă 1 kg friscă 100 g piscoturi 1 cutie compot de ananas, mure, capsune MOD DE PREPARARE Un tort diplomat este alegerea perfectă pentru...

Tort Krantz ca la cofetărie

INGREDIENTE Pentru blat  8 ouă 160 g zahăr 100 g nuci mîcinate 100 g făină Pentru cremă  4 ouă 200 g zahar 100 ml lapte 1 plic zahăr vanilat 300 g unt Pentru krantz  150 g zahar 150...

Cheesecake cu cremă de whiskey, fără coacere

INGREDIENTE Pentru blat: 100 g unt, 250 g biscuiți digestivi, 2 linguri de cacao Pentru cremă: 900 g cremă de brânză nesărată, 2 linguri cremă de...

Ruladă din carne de porc

Ingrediente: 600 g carne de porc (muşchi), 100 g piept de pui, 60 g ciuperci, 2 ouă, 1 ardei iute roşu, 1 legatura ceapă...

Biscuiți cu ghimbir și jeleu de coacăze

Ingrediente: 15 g ghimbir, 80 g zahăr, 150 g unt, 300 g făină, 2 lingurițe praf de copt, 2 gălbenușuri, sare, 4-6 linguri jeleu...