23 C
Craiova
duminică, 9 august, 2020

Cartofi regali

Ingrediente:
1 kg cartofi; 1 ceapă; 400 g piept de pui; 200 g cașcaval; 3 linguri ulei; 1 lingură muștar; 1 linguriță sare; 0,5 linguriță piper negru măcinat.

Mod de preparare:
Feliați pieptul de pui și bateți fiecare felie cu ciocanul de șnițele. După ce ați bătut fileul pe ambele părți, asezonați cu piper negru măcinat. Pentru ca fileul să fie moale, suculent și fin, ungeți fiecare bucată cu muștar. Puneți fiecare bucată una peste alta și lăsați circa 10 minute, ca să se îmbibe bine muștarul.
Curățați cartofii și tăiați-i rondele. Aranjați într-o tavă cu diametrul (22 cm) unsă cu ulei, jumătate din cantitatea de cartofi și presărați cu sare, acoperiți cu restul cartofilor și presărați din nou cu sare.
Aranjați peste cartofi feliile de piept de pui, astfel încât aceştia să fie în totalitate acoperiți cu carne. Acoperiți stratul de carne cu ceapa tăiată semicercuri. Dați cașcavalul prin răzătoare măruntă și formați un strat generos de cașcaval, astfel încât să acopere bine toate ingredientele. Cașcavalul este ingredientul principal, care va da o savoare aparte acestei mâncări. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180° C, timp de aproximativ 60 de minute, până formează o crustă maronie.
Poftă bună!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt: Două femei s-au tamponat cu mașinile

Polițiștii Biroului Rutier Slatina s-au deplasat duminică...

ȘTIRI GdS

Reţeta de weekend – Musaca de roșii și brânză...

Ingrediente 200 g cașcaval, 300 g mozzarella, 2 ouă, 2 vinete, 10 roșii, 10 căței de usturoi, unt

Trei idei pentru o cină de vară sănătoasă și...

Când se instalează căldura, pofta de gătit dispare, dar nu și cea de mâncare. Dacă toate s-ar putea prepara la o bătaie...

Salata de orez cu pepene şi şuncă

Ingrediente: 250 g orez, 1 pepene galben mic, 200 g bacon sau prosciutto cotto, ulei de măsline, 150...

Reţeta de weekend – Dovlecei cu roşii şi brânzeturi,...

Ingrediente:800 g dovlecei, 400 g roşii, 5 ouă, 100 g caşcaval ras, 30 g parmezan ras, 100 g brânză, 1 lingură unt,...

Reţeta de weekend – Îngheţată de pepene galben

Ingrediente:3 linguri rase cu praf de cremă de vanilie, 1 lingură rasă cu zahăr pudră, 600 mililitri lapte, 150 mililitri smântână, 1/2...

Reţeta de weekend – Jeleu de vişine

Ingrediente:1 kg vișine, 700 g zahăr, 2 linguri de gelatină Mod de preparare:Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii. Amestecați zahărul...