31.5 C
Craiova
duminică, 9 august, 2020
Știri de ultima oră Magazin Retete culinare Salata de orez cu pepene şi şuncă

Salata de orez cu pepene şi şuncă

Ingrediente:

250 g orez, 1 pepene galben mic, 200 g bacon sau prosciutto cotto, ulei de măsline, 150 brânză feta, 5 frunze de mentă

Mod de preparare:
Puneţi frunzele de mentă într-un pahar cu ulei şi lăsaţi-le o oră. Fierbeţi orezul şi când este gata scurgeţi-l şi clătiţi-l cu apă rece.
Tăiaţi pepenele pe jumătate şi scoateţi miezul, pe care îl tăiaţi cubuleţe. Tăiaţi cubuleţe feta şi baconul. Dacă folosiţi prosciutto cotto, rupeţi-l fâşioare. Amestecaţi ingredientele tocate cu ulei aromatizat şi puneţi totul în interiorul pepenului golit de miez. Daţi la frigider până în momentul servirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt: Două femei s-au tamponat cu mașinile

Polițiștii Biroului Rutier Slatina s-au deplasat duminică...

ȘTIRI GdS

Reţeta de weekend – Musaca de roșii și brânză...

Ingrediente 200 g cașcaval, 300 g mozzarella, 2 ouă, 2 vinete, 10 roșii, 10 căței de usturoi, unt

Cartofi regali

Ingrediente:1 kg cartofi; 1 ceapă; 400 g piept de pui; 200 g cașcaval; 3 linguri ulei; 1 lingură muștar; 1 linguriță sare;...

Trei idei pentru o cină de vară sănătoasă și...

Când se instalează căldura, pofta de gătit dispare, dar nu și cea de mâncare. Dacă toate s-ar putea prepara la o bătaie...

Reţeta de weekend – Dovlecei cu roşii şi brânzeturi,...

Ingrediente:800 g dovlecei, 400 g roşii, 5 ouă, 100 g caşcaval ras, 30 g parmezan ras, 100 g brânză, 1 lingură unt,...

Reţeta de weekend – Îngheţată de pepene galben

Ingrediente:3 linguri rase cu praf de cremă de vanilie, 1 lingură rasă cu zahăr pudră, 600 mililitri lapte, 150 mililitri smântână, 1/2...

Reţeta de weekend – Jeleu de vişine

Ingrediente:1 kg vișine, 700 g zahăr, 2 linguri de gelatină Mod de preparare:Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii. Amestecați zahărul...