3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSirop din flori de tei

Sirop din flori de tei

Ingrediente

200 g flori de tei, 500 g zahăr brut, 1,300 l apă, 1 lămâie

Mod de preparare

Florile proaspăt culese se curăță de frunze și de insecte și se cântăresc, păstrând 200 g. Se pun într-o strecurătoare cu găuri mari și spală sub un jet puternic de apă, până se curăță de impurități. Se lasă să se scurgă bine. Puneți apa într-o cratiță, pe foc. Când începe să fiarbă, adăugați florile de tei, apăsați-le cu o lingură să se scufunde în apă și stingeți focul. Puneți capacul și lăsați teiul la infuzat circa 8 ore (preferabil de seara până dimineața). Strecurați infuzia de câte ori este nevoie pentru a obține un lichid cât mai limpede. Puneți infuzia din nou în cratiță, împreună cu zahărul și sucul de lămâie proaspăt stors. Puneţi la fiert pentru circa 15-20 de minute. Siropul obținut se toarnă fierbinte în sticle de sticlă și se închid ermetic. Se întorc apoi cu capul în jos și se lasă 10 minute, pentru a se fixa bine. Sticlele se păstrează în cămară, la loc întunecos și răcoros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS