22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChinezii au lansat limuzina Nio ET9, rivalul direct pentru Maybach și Porsche

Chinezii au lansat limuzina Nio ET9, rivalul direct pentru Maybach și Porsche

Compania cu sediul în Shanghai a anunțat că modelul ET9, o limuzină de lux, va avea un preț de aproximativ 100.000 de dolari în SUA și se așteaptă să fie livrat clienților în primul trimestru al anului 2025.

„Construim o limuzină de lux bazată pe tehnologiile noastre de vârf”, a declarat William Li, cofondatorul și CEO-ul Nio. „ET9 va fi cel mai bun model care demonstrează excelența Nio în inovațiile tehnologice de conducere.”

Producătorii auto chinezi se străduiesc să ajungă cât mai sus în industria auto, mai ales când vine vorba de mașini electrice, notează Automarket. De exemplu, în aprilie, BYD, cel mai mare producător de mașini electrice din lume, a dezvăluit modelul său de lux Yangwang U8, un SUV cu prețul de 155.000 de dolari.

Modelele Porsche Panamera E-Hybrid și Mercedes-Maybach S580, cu care se confruntă ET9, pornesc de la prețuri mult mai mari. De exemplu, Mercedes-Maybach S580 are un preț de pornire dublu față de Nio.

Modelul ET9 va deveni, de asemenea, cel mai scump model dezvoltat de Nio de la înființarea sa în 2014.Va utiliza cipul autonom de conducere Shenji al Nio, pe care afirmă că are o putere de calcul egală cu patru cipuri Nvidia Orin, utilizate în modelele sale existente.

Sistemul de tehnologie Sky Ride al Nio, primul sistem de suspensie hidraulică complet activ integrat din lume, va oferi șoferilor și pasagerilor o călătorie foarte confortabilă chiar și pe drumuri cu imperfecțiuni, după spusele directorului executiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS