9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAuto(VIDEO) Producătorul auto croat Rimac a prezentat Nevera, cea mai rapidă mașină electrică

(VIDEO) Producătorul auto croat Rimac a prezentat Nevera, cea mai rapidă mașină electrică

-

Producătorul auto croat Rimac a prezentat în urmă cu câteva zile hypercar-ul Nevera, o „bestie” de peste 1.900 de cai putere, care atinge o viteză maximă de 415 km/h. Iar prețul este pe măsură – 2 milioane de euro.

Trei ani le-a luat celor de la Rimac să înceapă producția de serie a noului hypercar electric. Versiunea prototip, denumită C_Two, a fost prezentată în martie 2018 la Salonul Auto de la Geneva.

Rimac a botezat noul bolid Nevera – după furtunile electrice puternice ce au loc pe coasta Croației, potrivit Autobild.es.

Nevera are patru motoare – unul pentru fiecare roată

Nevera are patru motoare – unul pentru fiecare roată – care dezvoltă o putere totală de 1914 de cai. La o greutate de 1.950 de kg, înseamnă o putere de aproximativ 1.000 de cai/tonă.

Potrivit celor de la Rimac, Nevera poate atinge 100 de km/h în mai puțin de 2 secunde și are o viteză maximă de 415 km/h.

Autonomia poate ajunge până la 550 km

Autonomia anunțată de producător poate ajunge până la 550 km.

„Aceasta este mașina pe care o aveam în minte când am început călătoria “imposibilă” de a face un astfel de hypercar în urmă cu zece ani. Această mașină s-a născut pentru a depăși și a ridica ștacheta, redefinind standardul pentru mașinile performante. Nu există nimic asemănător”, explică Mate Rimac, fondator și CEO al Rimac Automobili.

Rimac a anunțat că va produce doar 150 de exemplare ale hypercarului

Rimac a anunțat că va produce doar 150 de exemplare ale hypercarului electric Nevera.

Britanicii de la Carwow au testat Nevera într-o cursă de un sfert de milă – 402 metri – cu un Ferrari SF90 Stradale. Hypercarul electric produs de Rimac a câștigat detașat. A parcurs distanța în 8,62 și a fost cu o secundă mai rapid decât Ferrari SF90. Neoficial, este cel mai rapid autoturism de serie produs vreodată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier grav cu trei victime în Bumbești-Jiu

Pompierii militari au fost solicitați joi să intervină la...

ȘTIRI GdS