2.1 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Auto Fuziunea dintre PSA şi Fiat Chrysler, aprobată de Comisia Europeană

Fuziunea dintre PSA şi Fiat Chrysler, aprobată de Comisia Europeană

Fuziunea dintre Fiat Chrysler Automobiles (FCA) şi grupul francez PSA va fi aprobată de autorităţile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană. Asta după ce producătorii auto s-au angajat să îndeplinească dubla provocare cu care se confruntă industria: finanţarea vehiculelor prietenoase cu mediul şi pandemia de coronavirus (Covid-19), au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Reuters.

Obţinerea aprobării Comisiei Europene va oficializa crearea Stellantis, al patrulea producător auto global, rezultat în urma fuziunii de 38 de miliarde de dolari dintre producătorul auto italo-american Fiat Chrysler şi grupul francez PSA.

Tranzacţia finanţată exclusiv prin acţiuni va uni branduri ca Fiat, Jeep, Dodge, Ram şi Maserati cu branduri ca Peugeot, Opel şi DS. Obiectivul este reducerea costurilor cu cinci miliarde de euro (şase miliarde de dolari) pe an fără închiderea fabricilor.

PSA s-a oferit să consolideze poziţia companiei nipone Toyota

Pentru a atenua temerile autorităţii de reglementare antitrust din Uniunea Europeană, PSA s-a oferit să consolideze poziţia companiei nipone Toyota, cu care are o societate mixtă în domeniul producerii autovehiculelor utilitare, prin majorarea producţiei şi vânzarea vehiculelor aproape de preţul de cost.

În anumite oraşe, Fiat Chrysler şi PSA vor permite dealerilor lor să repare maşinile brandurilor rivale

De asemenea, în anumite oraşe Fiat Chrysler şi PSA vor permite dealerilor lor să repare maşinile brandurilor rivale, susţin sursele. FCA şi PSA speră să finalizeze fuziunea în primul trimestru din 2021.

Luna trecută, Fiat Chrysler Automobiles şi PSA au restructurat condiţiile planificatei lor fuziuni

Luna trecută, Fiat Chrysler Automobiles şi PSA au restructurat condiţiile planificatei lor fuziuni, pentru a păstra numerarul. De asemenea, au accelerat reducerile de costuri, din cauza efectelor pandemiei.

Cele două companii au anunţat că FCA va reduce la 2,9 miliarde de euro dividendele speciale pentru acţionarii săi (de la 5,5 miliarde de euro conform acordului semnat anul trecut).

PSA, care deţine branduri ca Peugeot, Citroen şi Opel, va amâna în schimb planificata scindare a participaţiei sale de 46% deţinută la producătorul de componente auto Faurecia până când se va finaliza fuziunea. Capitalizarea de piaţă a Faurecia este de aproximativ 5,9 miliarde de euro.

„Amendamentele prezervă acordul iniţial” de fuziune între cele două companii iar acţionariatul entităţii va fi împărţit în mod egal între acţionarii PSA şi FCA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Volkswagen intenţionează să lanseze un automobil electric de masă

Constructorul auto german Volkswagen a decis să urgenteze dezvoltarea unui mic automobil electric de masă, în avanpremiera unor norme mai dure de...

Marea Britanie va interzice din 2030 vânzarea mașinilor pe...

Mașinile și furgonetele noi alimentate integral cu benzină și motorină nu vor mai putea fi vândute în Marea Britanie începând cu 2030,...

Piaţa auto din România a avut cea mai mare...

Piaţa auto europeană a scăzut în luna octombrie, din cauza restricţiilor adoptate pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar România a fost ţara...

Ford anunță modelul Kuga Full Hybrid

Ford anunță că își extinde gama de SUV-uri electrificate cu noul Ford Kuga Hybrid – capabil să livreze 1.000 km autonomie în modurile de condus benzină-electric și pur-electric fără a fi nevoie de alimentare de la pompă sau încărcare la priză.

Cele 20 de milioane de euro pe an, din...

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția asupra gravelor erori de interpretare a legislației, de către politicienii români care...

Dacia dezvăluie prețurile pentru noile Logan, Sandero și Sandero...

Compania anunţă că prețurile noilor modele Dacia pornesc de la 8.400 de euro pentru noul Logan, 8.600 de euro pentru noul Sandero...