10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoDacia va prezenta versiunea de serie a modelului electric Spring, la jumătatea lunii

Dacia va prezenta versiunea de serie a modelului electric Spring, la jumătatea lunii

La jumătatea acestei luni, Dacia va prezenta versiunea de serie a modelului electric Spring. Mașina va fi comercializată din 2021, unele surse spunând că din primăvară. Alte surse spun că din toamna anului viitor. Conceptul a fost anunțat în martie, dar nu a mai putut fi văzut pe viu, fiindcă salonul auto de la Geneva s-a anulat din cauza pandemiei.

Dacia a lansat recent noile generații Logan și Sandero, iar la anul va urma reînnoirea Lodgy și Dokker, și posibil un Duster facelift, potrivit HotNews.
Prețul de pornire va fi undeva între 15.000 și 17.000 de euro. Cu subvențiile guvernamentale va putea fi cumpărat de la aproximativ 9.000 de euro. Cele mai ieftine mașini electrice de pe piața europeană sunt Renault Twingo Electric și Skoda Citigo e iV.

Micul SUV de oraș va atrage clienți mai tineri pentru Dacia

Micul SUV de oraș va atrage clienți mai tineri pentru Dacia. Va fi lejer cea mai bine vândută mașină electrică de pe piața locală. Autonomia reală va fi probabil undeva între 150 și 170 km. Modelul va fi produs în China și va fi lansat în 2021.
Mașina are patru locuri și cinci uși. Lungimea este de 3,73 metri, cu 34 cm mai puțin decât Sandero și cu 61 cm mai puțin decât Duster.
Vorbim deci de o mașină de clasă A. Aspectul de SUV ar putea face modelul mai atrăgător pentru publicul tânăr, mai ales că SUV-urile de oraș s-au vândut superbine în Europa în ultimii ani.

Autonomia oficială de 200 km nu este mare

Autonomia oficială de 200 km nu este mare. Dacă bateria ar fi fost mult mai mare, ar fi fost și mult mai scumpă. Spre exemplu, pentru o autonomie de 350 km, bateria ar fi fost cu 3.000 – 4.000 de euro mai scumpă și motorul ar fi trebuit să fie mai puternic. În concluzie, pentru o autonomie aproape dublă s-ar adăuga lejer între 8.000 și 10.000 de euro la costul mașinii.

Versiunea de serie a primului model electric Dacia va fi asemănătoare cu conceptul Spring prezentat la început de martie, spunea în iunie designerul șef al Renault, Laurens van den Acker. Designerul mai spune că au fost voci care spuneau că un model electric nu s-ar potrivi la Dacia, însă în realitate mulți așteaptă un model electric la preț acceptabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS