18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoLucid Air parcurge aproape 500 km după o încărcare de 20 de minute

Lucid Air parcurge aproape 500 km după o încărcare de 20 de minute

Lucid Motors anunţă că o încărcare de numai 20 de minute a viitorului sedan electric Lucid Air va genera o autonomie de 480 de kilometri. Asta datorită unui sistem electric de 900 de volți și a vitezei de încărcare de peste 300 kW.

Constructorul american Lucid Motors va prezenta în 9 septembrie primul său model, sedanul electric Lucid Air, notează Automarket.

Producătorul a început deja o amplă campanie de promovare și a anunțat că Air va fi primul model electric cu o autonomie de peste 800 de kilometri, calculată pe baza standardului american EPA, unul mai dur decât standardul WLTP folosit în Europa.

Americanii oferă o serie de detalii suplimentare despre modul în care se va încărca bateria lui Lucid Air. Astfel, într-un interval de aproximativ 20 de minute, bateria se va încărca suficient de mult pentru a oferi o autonomie de 480 de kilometri.

Aceasta încărcare rapidă este posibilă datorită faptului că viteza de încărcare va fi de peste 300 kW, iar sistemul electric folosit are 900 de volți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS