16.4 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoPierderi de 8 miliarde de euro în primul semestru al anului pentru Renault

Pierderi de 8 miliarde de euro în primul semestru al anului pentru Renault

Grupul Renault a înregistrat pierderi de 8 miliarde de euro în primul semestru al anului 2020. Acestea au fost cauzate de scăderea accentuată a pieţei auto ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Renault se confruntă şi cu pierderile înregistrate de Nissan, unde deţine o participaţie de 43%, potrivit digi24.ro. Nissan a refuzat să ofere companiei franceze dividende. În perioada de restricţii, când showroom-urile şi fabricile auto au fost închise, vânzările Renault s-au redus cu peste 25%.

Renault a anunţat o schemă de reducere a costurilor

În mai, Renault a anunţat o schemă de reducere a costurilor. Aceasta presupune eliminarea a peste 14.000 de locuri de muncă şi reducerea capacităţii de producţie cu aproape 5%. În acest fel, compania speră să economisească peste 2 miliarde de euro, dintre care 600 de milioane în acest an.

Reducerea costurilor, principalul obiectiv al companiei pentru 2020

Principalul obiectiv al companiei pentru 2020 este reducerea costurilor. „Chiar dacă ne confrunăm cu această problemă, acesta nu este sfârşitul. Am încredere că această companie deţine toate instrumentele necesare pentru a îşi reveni”, a declarat noul CEO al Renault, Luca de Meo.

Renault, cel mai mare investitor din România

Renault este cel mai mare investitor din România, deţinând Automobile Dacia, cea mai mare companie auto din ţară. Statul francez, cel mai mare acţionar al Renault, a oferit companiei un sprijin guvernamental de 5 miliarde de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS