Acasă Magazin Auto Raliul Bucovinei revine după trei decenii

Raliul Bucovinei revine după trei decenii

-

Raliul Bucovinei revine după trei decenii în caledarul Campionatului Național de Raliuri și va deschide ediția 2020, urmând să fie considerată o etapă Joker. Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Automobilism Sportiv(FRAS).

Potrivit FRAS, etapa va avea maxim 80 de kilometri de probă specială și se va desfășura într-o singură zi. Evenimentul se va desfășura în perioada 24-25 aprilie, concursul efectiv urmând să aibă loc pe 25 aprilie.

Sportivii vor putea concura la orice clasă și cu orice mașină. Participanții vor avea două puncte bonus de participare, iar dacă încheie în clasamentul general, atunci vor mai beneficia de alte trei puncte.

Astfel, un concurent poate obține un total de maxim 5 puncte. În ceea ce privește Campionatul Național de Rally 2, concurenții vor beneficia de punctaj de etapă normală. Super Speciala va avea loc în centrul municipiului Suceava, în timp ce probele speciale se vor desfășura în zonele turistice din județul Suceava. Etapa se va desfășura exclusiv pe asfalt.

Raliul Bucovinei revine după trei decenii

Reprezentanţii FRAS mai spun că ultima ediţie a Raliului Bucovineri a avut loc în anul 1989.

„Ultima oară când a avut loc Raliul Bucovinei s-a întâmplat în 1989, când centrul raliului a fost la Câmpulung Moldovenesc. Victoria a revenit echipajului format din Ludovic Balint și Constantin Zărnescu. Raliul Bucovinei va fi a 10-a ediţie din istoria acestei competiții, care a debutat în 1969. Cea mai lungă perioadă consecutivă a fost între 1984 și 1989. Recordul de victorii îi aparține lui Ștefan Vasile, cu trei succese în 1985, 1987 și 1988, atunci când a făcut de fiecare dată echipă cu Ovidiu Scobai”, transmite FRAS.

A doua etapă din Campionatul Național de Raliuri 2020 va fi Raliul Harghitei, urmând să se desfășoare în perioada 1-2 mai.

SursaFRAS

ȘTIRI VIDEO GdS

MITLIV vine în sprijinul clienţilor

MITLIV se adaptează recomandărilor autorităţilor în combaterea pandemiei COVID-19 şi vine în sprijinul clienţilor interesaţi să achiziţioneze materiale de construcții printr-un sistem de preluare...