11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoAudi prezintă noul A1 Citycarver

Audi prezintă noul A1 Citycarver

Audi a publicat primele imagini și informații despre A1 Citycarver, un crossover bazat pe A1 Sportback cu o gardă la sol cu 4 centimetri mai mare de la care împrumută designul și tehnologiile, informează automarket.ro

Popularitatea în creștere puternică a SUV-urilor determină numeroși constructori să lanseze atât noi modele, cât și versiuni cu o gardă la sol mai înaltă, pentru a atrage un număr cât mai mare de clienți.

A1 Citycarver are o lungime de 4.04 metri

A1 Citycarver are o lungime de 4.04 metri, iar principala noutate comparativ cu A1 Sportback este gardă la sol cu 40 milimetri mai înaltă. Integrarea unei noi suspensii este responsabilă pentru 35 de milimetri din creșterea gardei la sol, în timp ce restul de 5 milimetri se datorează noilor jante de dimensiuni mai mari, care pot fi comandate în versiuni de 16 inch sau 18 inch.

Audi A1 Citycarver, estetică de offroad

Pentru a oferi estetica unui model capabil să ruleze și pe unele drumuri off-road, Audi A1 Citycarver este echipat cu o grilă Singleframe inspirată de SUV-urile din gama Q, iar cele două sloturi de deasupra grilei reprezintă de asemenea o noutate comparativ cu A1 Sportback. În plus, constructorul a redesenat și bara de protecție spate, care are acum un aspect estetic mai robust.

Interior preluat de la A1, cu decorațiuni în plus

Interiorul este preluat de la A1, însă include decorații noi pentru gurile de ventilație și tunelul consolei centrale în nuanțe de verde, portocaliu și argintiu, pentru a se diferenția astfel mai ușor. În total, interiorul este disponibil în patru niveluri de echipare: basic, advanced, design selection și S-Line, iar portbagajul este similar cu cel de pe A1 Sportback: 335 litri.

Audi nu a făcut nicio mențiune cu privire la motorizările disponibile pe noul A1 Citycarver. Totuși, ne așteptăm ca gama să fie preluată parțial sau integral de la A1 Sportback, care beneficiază doar de motoare pe benzină: o unitate de 1.0 litri de 95 CP și 115 CP, o unitate de 1.5 litri turbo de 150 CP și o unitate de 2.0 litri și 200 CP.

Vânzările pentru Audi A1 Ciyucarver vor începe în Europa în luna august, iar livrările vor demara în toamna acestui an. Totuși, la lansare, clienții vor avea la dispoziție doar o versiune Edition One cu elemente vizuale speciale.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS