20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCare este cea mai frumoasă perioadă a vieții. La ce vârstă ești cel mai împlinit

Care este cea mai frumoasă perioadă a vieții. La ce vârstă ești cel mai împlinit

Care este cea mai frumoasă perioadă a vieții tale? Privești cu îngrijorare înainte și te întrebi dacă nu cumva cei mai buni ani ai tăi au trecut deja? Există o vârstă anume despre care putem spune că este cea mai frumoasă perioadă a vieții? Îmbătrânirea nu este sinonimă cu declinul, la fel cum nici în tinerețe nu excelăm în toate, așa cum ai putea crede. Iată ce spun datele din literatura medicală despre cum ni se schimbă de-a lungul vieții performanțele fizice, memoria, abilitățile intelectuale și dorința sexuală.

Viața începe la 40 de ani, spune un citat atribuit pe internet lui Carl Jung. (În realitate, acesta a fost titlul unei cărți americane de dezvoltare personală scrisă de Walter B. Pitkin, în 1932. Într-o perioadă în care speranța de viață creștea foarte rapid în Statele Unite, Pitkin spunea că, datorită condițiilor tot mai bune de viață, o persoană se poate aștepta la o existență fericită și împlinită mult după vârsta de 40 de ani. Cu o condiție: să aibă o atitudine pozitivă)

La ce vârstă atingem cele mai bune performanțe fizice?

Sigur că o atitudine pozitivă ajută întotdeauna, dar cât de mult ne ajută și biologia? Este tinerețea cea mai frumoasă perioadă a vieții, etapa în care excelăm în toate și ne atingem potențialul maxim? Înaintarea în vârstă vine cu semne vizibile ale unui declin, dar are și câteva atuuri în fața anilor de tinerețe. Le aflăm în continuare.

La aniversarea vârstei de 61 de ani, americanca Sunny McKee participa la o competiție de triatlon de tip Ironman. Într-o singură zi, ea a mers cu bicicleta 180 de kilometri, a terminat un maraton de 195 de kilometri și a înotat aproape 4 km.

În România, Vasile Hârjoc este o adevărată legendă în comunitatea alergătorilor. El este multiplu campion național la atletism, la categoria 65+ ani și deține câteva recorduri naționale ale categoriei sale de vârstă. Vasile Hârjoc nu a făcut atletism. La primul maraton a participat când avea 39 de ani, iar acum, la 69 de ani, continuă să-și testeze limitele și să uimească prin rezultatele sale.

Citește întreg articolul pe Hotnews.

Citește și: Studenta din Mehedinți găsită moartă în apartamentul din Timișoara, ucisă cu mai multe lovituri de cuţit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS