14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn francez a găsit un diamant uriaș de 7,46 carate într-un parc din SUA

Un francez a găsit un diamant uriaș de 7,46 carate într-un parc din SUA

Francezul Julien Navas a găsit un diamant uriaș de 7,46 carate în Parcul de stat Crater of Diamonds din Arkansas, potrivit CNN.

El a venit în Statele Unite ale Americii pentru a vedea lansarea primei misiuni americane de aterizare pe Lună de la Cape Canaveral, Florida. Apoi s-a aventurat și la New Orleans.

În timpul vizitei a aflat despre Parcul de stat Crater of Diamonds din Arkansas.
După ce a căutat aur și a căutat fosile de amoniți înainte, iar parcul i-a atras interesul.

Pe 11 ianuarie, Navas a ajuns în parc, și-a cumpărat biletul și a închiriat o trusă de bază de vânătoare de diamante.

Vizitatorii scrutează pământul în Parcul de stat Crater of Diamonds din Arkansas
Vizitatorii scrutează pământul în Parcul de stat Crater of Diamonds din Arkansas

„Am ajuns în parc în jurul orei nouă și am început să sap”, a spus Navas în comunicat. „Aceasta este o muncă epuizantă, așa că până după-amiaza mă uitam în principal pe pământ pentru orice iesea în evidență.”

Din fericire pentru Navas, plouase cu câteva zile înainte de sosirea lui, așa că era ud și noroi.

„Pe măsură ce ploaia cade pe câmp, ea spălă murdăria și descoperă roci grele, minerale și diamante aproape de suprafață”, a explicat asistentul supraveghetor al parcului Waymon Cox.

Multe dintre cele mai mari diamante ale parcului se găsesc la suprafață, a spus Cox.

Navas și-a numit diamantul Carine Diamond

În cele din urmă, Navas a apărut la Centrul de descoperire a diamantelor din parc cu descoperirile sale. Acolo, i s-a spus că a găsit un diamant maro de 7,46 carate.
Navas a spus că a fost uluit. A spus se gândea cum să-i spună logodnicei despre descoperire. Piatra este de culoare maro ciocolată și rotunjită ca o marmură. Are aproximativ dimensiunea unei bomboane de gumă.

Navas și-a numit diamantul Carine Diamond, după logodnica sa. Intenționează ca piatra să fie împărțită în două diamante, unul pentru cadou viitoarei sale mirese și celălalt pentru fiica lui.

Diamantul de 7,46 carate descoperit de Julien Navas, din Paris, Franța, în timpul vizitei sale în Parcul de Stat Crater of Diamonds din Arkansas
Diamantul de 7,46 carate descoperit de Julien Navas, din Paris, Franța, în timpul vizitei sale în Parcul de Stat Crater of Diamonds din Arkansas

Diamantul Carine este al optulea cel mai mare diamant găsit în Craterul Diamantelor de când a devenit parc de stat în 1972, potrivit comunicatului de presă. În medie, vizitatorii parcului găsesc acolo unul sau două diamante în fiecare zi. Diamantele s-au format cu sute de milioane de ani în urmă, la aproximativ 60 până la 100 de mile sub pământ.

Geologii au explicat acum aproximativ 100 de milioane de ani, a existat o erupție vulcanică, care a dus diamantele la suprafață, potrivit site-ului web al parcului.

Navas a numit parcul un „loc magic, unde visul de a găsi un diamant poate deveni realitate! A fost o aventură cu adevărat grozavă.” Navas a spus că speră să se întoarcă în parc cu fiica lui când va fi mai mare.

Citeşte şi: (VIDEO) Femeie captivă în gondolă peste noapte în stațiunea de schi Lake Tahoe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS