22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Femeie captivă în gondolă peste noapte în stațiunea de schi Lake Tahoe

(VIDEO) Femeie captivă în gondolă peste noapte în stațiunea de schi Lake Tahoe

-

O femeie care făcea snowboarder a rămas captivă într-o gondolă suspendată în aer timp de 15 ore peste noapte. Strigătele ei nu au fost auzite de muncitorii care se aflau la sol în stațiunea de schi Lake Tahoe, potrivit Daily Mail

Monica Laso se afla într-o excursie de snowboarding cu prietenii la South Lake Tahoe’s Heavenly Mountain Resort din South Lake Tahoe. Joi, a decis că este prea obosită pentru a coborî cu placa de pe munte.

Femeia a întrebat un angajat dacă poate coborî cu telecabina şi s-a îmbarcat în jurul orei 16:58. Două minute mai târziu, telecabina a încetat să mai funcţioneze, iar femeia a rămas singură, în frig şi fără telefon sau lumină.

Laso a rămas în interiorul telecabinei pe parcursul nopţii, frecându-şi mâinile şi picioarele pentru a se încălzi, în timp ce temperatura a scăzut drastic.

Vineri dimineaţă, un apel a fost primit la serviciul de salvare din South Lake Tahoe în jurul orei 8:30. La Heavenly Mountain Resort se afla o femeie care suferea de expunere la frig, a spus persoana care a sunat, potrivit lui Sallie Ross, purtător de cuvânt al departamentului. Femeia fusese găsită în interiorul telecabinei.

Laso a fost tratată la faţa locului şi a refuzat să fie dusă la spital.

„Au evaluat-o şi ea nu a ales să fie transportată”, a declarat Ross. „Se pare că nu a fost rănită sau ceva de genul acesta, dar cu siguranţă nu a avut o noapte grozavă, asta e sigur”.

Un incident tragic a avut loc acum două săptămâni

Laso a declarat că a strigat de fiecare dată când un muncitor trecea pe sub telecabină şi s-a simţit foarte frustrată pentru că oamenii nu o auzeau. Noaptea lungă şi întunecată a fost „foarte rece”, a spus ea.

Staţiunea „investighează această situaţie cu cea mai mare seriozitate”, a declarat Tom Fortune, director de operaţiuni al Heavenly Mountain Resort.

Incidentul a avut loc la doar două săptămâni după ce un schior a murit şi altul a fost rănit într-o avalanşă la Palisades Tahoe, o staţiune de schi aflată la aproximativ 65 km nord-vest de Heavenly.

Ross a declarat că departamentul de salvare „cu siguranţă nu a mai răspuns niciodată la un astfel de caz”, descriind incidentul ca fiind „o anomalie totală”.

„Nu ştiu cum s-ar fi putut întâmpla aşa ceva. Este foarte ciudat”, a spus ea. „Trebuie să fi simţit un fel de groază, într-adevăr, ştiind că este acolo singură şi neştiind dacă cineva o va găsi. Trebuie să fi fost cu adevărat terifiant pentru ea”.

Citește și: (VIDEO) Trei militari americani au murit într-un atac cu drone în Iordania, peste 30 au fost răniți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:29:42

(VIDEO) Olguța Vasilescu, la depunerea candidaturii pentru un nou...

Olguța Vasilescu a declarat astăzi, cu ocazia depunerii candidaturii...

ȘTIRI GdS