22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum se îngrijesc plantele de ghiveci toamna

Cum se îngrijesc plantele de ghiveci toamna

Sezonul de toamnă aduce o serie de modificări pentru plantele din apartament, grădină, terasaă sau balcon. Odată cu venirea toamnei, majoritatea plantelor la ghiveci își încetinesc activitatea și se pregătesc pentru repausul vegetativ, însă acest lucru nu însemnă că activitatea de grădinărit va înceta până primăvara, scrie flowertime.ro. Udarea, nutriția și curățarea plantelor sunt câteva activități de care trebuie să ținem cont și în sezonul de toamnă.

Unde să așezăm plantele pe perioada sezonului rece?

Dacă la începutul primăverii ai așezat plantele pe terasă sau balcon, acum a venit momentul mutării lor în interiorul locuinței. Plantele care iubesc umiditatea precum: Begonia, Azalee sau Maranta le puteți așeza în baie.  Începând cu luna septembrie, cactușii își vor înceta creșterea și de aceea îi poți așeza într-un loc mai răcoros și întunecos până primăvara când vor înflori din nou. Mutarea dintr-un loc luminos la întuneric trebuie să se facă treptat deoarece acest proces poate provoca daune majore plantelor.

Curățarea și spălarea plantelor

Înainte de a le aduce în interior, spălați frunzele plantelor cu apă și săpun pentru a evita introducerea dăunătorilor, prafului sau a altor mircoorganisme în interiorul locuinței. Săpunul are rol de insecticid, prevenind îmbolnăvirea plantelor dumneavoastră. Atenție la scurgerea soluției în sol! Mențineți ghiveciul înclinat, sau chiar înfoliat și limpeziți cu apă din abundență. Curățați ghivecele și farfurioarele cu un produs pe bază de clor pentru a elimina ciupercile.

Este important să curățați plantele pe perioada sezonului rece. Frunzele care au perișori pufoși trebuie curățate cu o pensulă moale iar frunzele lucioase ștergeți-le cu o cârpă umedă îmbibată în apă cu alcool sanitar sau bere. Este important să îndepărtați frunzele și florile ofilite pentru a nu se instala pe ele bolile provocate de ciuperci.

Citește tot articolul pe flowertime.ro

Citește și: Michael Caine se retrage din actorie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS