14.5 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Şase persoane, rănite uşor după prima cursă cu tauri la festivalul San Fermin din Spania

(VIDEO) Şase persoane, rănite uşor după prima cursă cu tauri la festivalul San Fermin din Spania

-

Şase persoane au fost rănite uşor vineri după prima cursă cu tauri din cadrul celebrului festival San Fermin, desfăşurat la Pamplona. Acesta atrage în fiecare an turişti din lumea întreagă, a precizat Crucea Roşie, potrivit AFP.

”Şase persoane au fost transportate” la spital, a declarat pentru postul public de televiziune din Spania Jose Aldaba, un purtător de cuvânt al organizaţiei. Rănile ”nu par grave”, a mai precizat el. Acesta a meţionat ”contuzii” la nivelul feţei, braţelor şi picioarelor.

Festivităţile au loc în fiecare an în perioada 6-15 iulie. Sute de alergători temerari, îmbrăcaţi în cămăşi sau tricouri albe şi eşarfe roşii încearcă în fiecare dimineaţă la ora 08:00 (06:00 GMT), timp de opt zile, să se apropie cât mai mult posibil de şase tauri de luptă într-o cursă cu o lungime de 850 de metri pe străzile înguste şi pietruite ale oraşului.

Festivalul San Fermin atrage turişti din lumea întreagă

Imortalizat în 1926 de scriitorul Ernest Hemingway în romanul ”The Sun Also Rises”, festivalul San Fermin atrage turişti din lumea întreagă.

Eliberarea taurilor (”encierros”) se soldează în fiecare an cu zeci de răniţi, iar câteodată chiar morţi.

Din 1911, când au început să se păstreze statistici, cel puţin 16 participanţi au murit. Cel mai recent deces a avut loc în 2009. Atunci un taur a străpuns cu coarnele un tânăr spaniol de 27 de ani.

Citeşte şi: Klaus Iohannis va participa la Summitul NATO de la Vilnius
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cinci copii și doi adulți, răniți după ce un...

Cinci copii și doi adulți au fost răniți după...

ȘTIRI GdS