17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO chitară spartă a lui Kurt Cobain, vândută pentru o sumă imensă

O chitară spartă a lui Kurt Cobain, vândută pentru o sumă imensă

O chitară spartă pe scenă de cântăreţul Kurt Cobain, liderul legendarei trupe americane Nirvana, a fost vândută la licitaţie pentru aproape 600.000 de dolari. Anunțul a fost făcut sâmbătă de către casa de licitaţii, informează AFP.

Julien’s Auctions aprecia că se va vinde cu de zece ori mai puţin. Dar a vândut-o cu exact 595.000 de dolari la o licitaţie publică organizată la Hard Rock Cafe din New York, sumă pe care compania a calificat-o drept „uluitoare” într-un comunicat.

Chitara lui Kurt Cobain nu mai poate fi folosită pentru a se cânta la ea

Casa de licitaţii spusese anterior că instrumentul, un Fender Stratocaster negru, a fost reasamblat. Dar nu mai poate fi folosit pentru a cânta la el.

Instrumentul conţine inscripţii făcute de toţi cei trei membri ai trupei Nirvana. Este vorba despre cântăreţul şi chitaristul Kurt Cobain, basistul Krist Novoselic şi toboşarul Dave Grohl.

Această chitară spartă, imaginea perioadei furtunoase din muzică

Crăpăturile provocate de Kurt Cobain atunci când a spart chitara sunt încă vizibile, a declarat Kody Frederick de la Julien’s Auctions. „Când era pe scenă, când cânta, Kurt Cobain era o maşină. Era furios şi se simţea asta. Mai ales felul în care îşi trata instrumentele”, a spus el.

Într-un fel, această chitară „deteriorată” a unui „muzician maltratat” reprezintă acea „perioadă crudă şi furtunoasă din istoria muzicii”, a mai precizat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS