10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn pescar a supraviețuit două zile în ocean agățat de o geamandură

Un pescar a supraviețuit două zile în ocean agățat de o geamandură

Un pescar care fusese dat dispărut după ce căzuse din barcă, în noaptea de Crăciun, în largul coastei Braziliei, a fost găsit după două zile agățat de o geamandură de semnalizare din largul unui port, relatează BBC, citat de Digi24.

David Soares, în vârstă de 43 de ani, a fost salvat de un alt pescar, la două zile după ce barca sa a fost găsită plutind în derivă în Oceanul Atlantic.

El a declarat presei locale că a căzut din barcă și a înotat patru ore înainte de a ajunge la geamandura de care a reușit să se prindă.

„Primele 10 minute au fost cele mai dificile, pentru că îmi doream din toate puterile să mă întorc la barcă”, dar curentul era prea puternic, a spus el pentru site-ul de știri G1 din Brazilia.

Când și-a dat seama că nu va putea să se întoarcă la barca lui, s-a dezbrăcat de hainele care îl îngreunau şi s-a lăsat să plutească în derivă.

„Apa era agitată și bătea vântul, așa că am decis să mă las purtat de curent pentru a folosi mai puțină energie”, a spus el.

După patru ore, a ajuns la o geamandura de semnalizare din apropierea portului Açu, pe care s-a urcat. „Am crezut că voi muri de frig înainte să vină cineva în ajutor”, a povestit el.

Două zile a stat urcat pe geamandură până când a fost zărit de unul dintre colegii pescari care îl căutau după ce familia îi semnalase dispariția.

Bărbatul fost tratat pentru deshidratare și a revenit la pescuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS