13.7 C
Craiova
sâmbătă, 24 februarie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPietre prețioase furate de la muzeul din Dresda, căutate într-un canal din Berlin

Pietre prețioase furate de la muzeul din Dresda, căutate într-un canal din Berlin

Scafandrii poliţiei germane au început să cerceteze duminică o porţiune a unui canal din Berlin, încercând să găsească dovezi despre un jaf celebru din 2019, când zeci de bijuterii de mare valoare au fost furate dintr-un muzeu din oraşul Dresda, informează Agerpres.

Aproximativ 4.300 de diamante şi alte pietre preţioase, datând din Evul Mediu, au fost furate în urmă cu trei ani dintr-un muzeu din Dresda.

Aproximativ 20 de scafandri din întreaga Germanie examinează o porţiune de 150 de metri din Landwehr Canal din sud-estul Berlinului, sub coordonarea poliţiei din Dresda.

„Cercetarea va dura ceva timp”, au anunţat reprezentanţiipPoliţiei din Dresda, fără să facă alte precizări.

La aproximativ trei ani după jaful comis la Muzeul Grunes Gewolbe (Seiful Verde), o mare parte dintre artefactele furate au fost recuperate, la începutul acestei luni, când 31 de obiecte a fost localizate în Berlin şi trimise la Dresda, unde sunt în prezent examinate.

Găsirea obiectelor care lipsesc în continuare ar reprezenta rezultatul unui acord semnat de unul dintre acuzaţi şi procurori, care a fost aprobat de o instanţă de judecată.

4.300 de pietre preţioase au fost furate de la muzeul din Dresda

Pe 25 noiembrie 2019, doi hoţi au pătruns printr-o fereastră în Muzeul Grunes Gewolbe din Castelul Dresda şi au spart cu un topor o vitrină, din care au furat o comoară ce data din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea.

Aproximativ 4.300 de diamante şi alte pietre preţioase au fost furate.

Valoarea lor a fost estimată la 113 milioane de euro, însă reprezentanţii muzeului german consideră că acele exponate sunt nepreţuite.

Pagubele provocate în timpul jafului au fost estimate la peste 1 milion de euro.

Şase bărbaţi sunt judecaţi în prezent pentru furt şi incendiere premeditată, după ce o staţie de transmisie electrică a fost afectată de un incendiu care a dezafectat semafoarele şi alarmele de securitate din Dresda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS