9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta salvatoare de Sărbători: Aluat de cozonac la mașina de făcut pâine

Rețeta salvatoare de Sărbători: Aluat de cozonac la mașina de făcut pâine

Când pregătirile sunt în toi, o grijă în minus e o adevărată gură de aer. Mai ales când e vorba despre frământatul cozonacilor, un proces care consumă atât timp, cât și energie. Însă gospodinele care dețin o mașină de făcut pâine pot scăpa de această etapă folosind o rețetă de aluat de cozonac potrivită pentru mașina de făcut pâine. Toate ingredientele se pun deodată în cuva mașinii, apoi trebuie doar pornit programul pentru aluaturi.

După aproximativ o oră și jumătate, în funcție de tipul mașinii, aluatul este gata frământat și dospit și se poate umple.

De ce ingrediente aveți nevoie

Aluat de cozonac la mașina de făcut pâine:

2 ouă + 2 gălbenușuri (puteți adăuga o linguriță de curcuma pentru cozonaci mai galbeni;
200 ml lapte;
esență de rom;
10 linguri zahăr;
100g unt tăiat bucățele;
600g făină;
un praf de sare;

coajă de portocală;
un plic de 7g de drojdie uscată.

Toate ingredientele se pun în mașina de pâine și se pornește programul specific pentru aluaturi.

Umplutură de cozonac:

3 albuțuri;
6 linguri zahăr;
2 linguri cacao;
250g rahat;
100g nuci;
100g stafide.
Pentru uns și ornat:
un galbenus;
o lingură de zahăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS