19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCoroana Sf. Edward, modificată pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Coroana Sf. Edward, modificată pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Administrația Palatului Buckingham anunță că piesa centrală a bijuteriilor monarhiei britanice, „Coroana Sf. Edward”, a părăsit Turnul Londrei, unde este de obicei expusă publicului, pentru a fi modificată pentru încoronarea regelui Charles al III-lea. Ceremonia de încorodane va avea loc în 6 mai, relatează Agerpres, conform AFP.

Deosebit de grea de purtat – mai mult de două kilograme -, deşi a fost transformată în 1911, această coroană este „cea mai importantă şi cea mai sacră dintre toate coroanele”, conform descrierii ei făcute pe site-ul palatului regal.

Coroana din aur masiv este încrustată cu pietre semipreţioase

Folosită doar pentru încoronări – purtată ultima dată în 1953 de regina Elisabeta a II-a -, ea a fost făcută pentru cea a lui Charles al II-lea în 1661, pentru a înlocui coroana medievală care a fost topită de parlamentari în 1649 după execuţia lui Charles I.

Această coroană din aur masiv este încrustată cu pietre semipreţioase, în special rubine, ametiste şi safire, şi ornată cu o tocă de catifea violetă, tivită cu blană de hermină. Este expusă împreună cu bijuteriile coroanei, care văd peste un milion de vizitatori în fiecare an.

Coroana a părăsit Turnul Londrei pentru ca „lucrările de modificare” să poată începe, potrivit Palatului Buckingham, presa evocând o redimensionare.

Fără a fi o replică exactă a coroanei medievale dispărute – despre care se ştie că ar fi aparţinut regelui Edward Confesorul (secolul al XI-lea) – are cele patru cruci, cele patru flori de crin şi două arcade.

În timpul ceremoniei, Charles al III-lea va purta, de asemenea, Coroana imperială de stat pe care monarhii o poartă în mod tradiţional când ies pe uşile Westminster Abbey.

Coroana de ceremonial este folosită şi la deschiderea anului parlamentar

Creată pentru încoronarea regelui George al VI-lea – tatăl Elisabetei a II-a – în 1937, această coroană de ceremonial este folosită şi la deschiderea anului parlamentar.

Cântărind cu puţin peste un kilogram pentru o înălţime de 31,5 centimetri, această coroană impunătoare este încrustată cu 2.868 de diamante, 17 safire, 11 smaralde, 269 de perle şi patru rubine.

Charles va fi încoronat într-o ceremonie „îndreptată spre viitor”

Devenit rege odată cu moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie, Charles, care a împlinit 74 de ani pe 14 noiembrie, va fi încoronat într-o ceremonie „îndreptată spre viitor”, fiind înrădăcinată, în acelaşi timp, ” în lunga tradiţie şi fastul monarhiei”, conform Palatului Buckingham.

Potrivit presei britanice, încoronarea, marcată de o sărbătoare legală pe 8 mai, va fi mai scurtă şi mai puţin costisitoare decât cea a mamei sale. Acesta din urmă a durat mai bine de trei ore, în prezenţa a 8.251 de invitaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS