11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCea mai bătrână pisică din lume trăieşte în Anglia

Cea mai bătrână pisică din lume trăieşte în Anglia

-

Flossie, o piscă din Anglia în vârstă de aproape 27 de ani, care echivalează cu 120 de ani umani, a fost încoronată cea mai bătrână pisică din lume, informează CNN.

Pisica a primit, joi, recunoașterea oficială de la Guinness World Records, la vârsta record de 26 de ani și 329 de zile, potrivit unui comunicat de presă. Deși nu prea mai vede și este surdă, se pare că este sănătoasă.

„Știam de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu îmi imaginam că îmi voi împărți casa cu un deținător al recordului mondial”, a spus proprietara felinei, Vicki Green, care a adoptat-o ​​după ce a ajuns la un adăpost în luna august.

„Este atât de afectuoasă și jucăușă încât nu-ţi vine să crezi că are o vârstă! Sunt extrem de mândră că am parte de o pisică atât de uimitoare”, a adăugat ea.

Pisicile în vârstă găsesc greu adoptatori

Flossie a trăit în mai multe case după ce primele luni de viaţă şi le-a petrecut ca pisoi fără stăpân în apropierea spitalului Merseyside din Liverpool, în nord-vestul Angliei, în 1995.

Prima dată a fost adoptată de un muncitor de la spital, cu care a locuit timp de zece ani, până omul a murit. Apoi a fost luată de sora răposatului ei proprietar. După 14 ani, a murit şi al doilea proprietar. Pisica a ajuns atunci la fiul femeii, cu care a stat trei ani înainte de a fi încredințată unui adăpost.

După ce a ajuns acolo a început să se răspândească vestea despre vârsta ei incredibilă și au început cercetările pentru a se confirma vârsta recordul.

Majoritatea proprietarilor de pisici preferă să adopte o pisică mult mai tânără, animalele în vârstă își trăiesc adesea ultimele zile în adăposturi, potrivit comunicatului.

„Întotdeauna mi-am dorit să ofer pisicilor mai în vârstă o viață confortabilă mai târziu”, a spus actuala proprietară a lui Flossie, care speră că povestea pisicii va încuraja oamenii să adopte animale de companie mai în vârstă.

Cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată, Crème Puff, a trăit 38 de ani și trei zile. Ea a murit pe 6 august 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS