9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDespăgubiri record pentru un american care a făcut 20 de ani de închisoare

Despăgubiri record pentru un american care a făcut 20 de ani de închisoare

Un bărbat din Ohio a câștigat despăgubiri de 45 de milioane de dolari într-un proces civil împotriva unui departament de poliție și a unui detectiv ale căror acțiuni au dus la condamnarea sa greșită și la mai mult de 20 de ani în spatele gratiilor, informează Mediafax.

Dean Gillispie a dat în judecată poliția din Miami Township și pe fostul detectiv Scott Moore pentru ascunderea probelor și influențarea martorilor într-un caz de viol și răpire din 1991, relatează USA Today.

Gillispie a fost condamnat în 1991 și eliberat din închisoare în 2011. Astăzi, el are 57 de ani și locuiește în Fairborn, o suburbie a orașului Dayton.

David Owens, a cărui firmă apără condamnații pe nedrept și care l-a reprezentat pe Gillispie, a declarat că daunele de 45 de milioane de dolari reprezintă un record în Ohio.

Nu este clar deocamdată dacă se va face apel în acest caz.

Condamnat deşi nu au existat probe biologice

Gillispie și-a susținut cu tărie nevinovăția încă din prima zi.

El a fost condamnat pentru violul și răpirea unor surori gemene și răpirea unei a treia femei, într-un alt atac.

Însă la procesul de acum a reieșit că detectivul Moore a încălcat drepturile lui Gillispie prin ascunderea unor probe care ar fi ajutat apărare, ar fi pretins că un martor a făcut o identificare pe care de fapt nu a făcut-o, iar mai târziu le-a spus victimelor că s-ar putea să nu-l recunoască pe Gillispie în instanță pentru că acesta „și-a vopsit părul”.

Nicio probă biologică nu l-a legat vreodată pe Gillispie de crime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS