14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDoi francezi au furat o gondolă de la Veneţia

Doi francezi au furat o gondolă de la Veneţia

Doi turişti francezi au fost reţinuţi după ce au furat într-o noapte o gondolă la Veneţia. Cei doi s-au chinuit aproape o oră să manevreze barca, pe care nu ştiau să o conducă, înainte de a fi opriți, informează Corriere.it.

Cei doi tineri, în vârstă de douăzeci de ani, au condus telegondola ca pe o canoe, vâslând dintr-o parte în alta, şi nu au reuşit să se îndepărteze mult de locul de unde sustrăseseră gondola.

Nepriceperea lor a atras atenţia angajaților unui hotelul însărcinați cu curățarea și întreținerea bărcilor hotelului, care i-au blocat pe cei doi şi au chemat poliţia.

Era ora 3.30, joi dimineață, când agenții de la Lagoon Flying Wheels l-au sunat pe proprietarul telegondolei pentru a-i explica ce s-a întâmplat și a-l chema să recupereze barca.

Cei doi au provocat prejudicii de 15.000 de euro proprietarului gondolei, Giorgio Bognolo, după ce au aruncat în apă tot conţinutul bărcii – paturi, perne, decoraţiuni, registrul de circulaţie şi alte obiecte. De asemenea, exteriorul gondolei prezintă numeroase lovituri şi zgârieturi. Acesta are de gând să le ceară francezilor şi daune morale.

El a declarat presei că făptaşii râdeau când el a sosit pentru a-şi identifica gondola, care ajunsese la Muzeul Guggenheim, la aproximativ 300 de metri de punctul de plecare.

„Păreau fericiţi. Nu şi-au cerut scuze, nu le-a părut rău. Râdeau de parcă totul era un joc. Au făcut un lucru foarte urât, dacă aş face aşa ceva în Franţa, i-ar închide. Sunt extrem de norocoşi că au făcut-o în Italia. Poliţia ne-a ţinut separaţi, dar mi-ar fi plăcut să-i fi pălmuit”, a afirmat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS