11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPisicile folosesc antene satelit Starlink de 500 de dolari ca paturi cu autoîncălzire

Pisicile folosesc antene satelit Starlink de 500 de dolari ca paturi cu autoîncălzire

Antenele de satelit pentru Starlink, compania deținută de Elon Musk, sunt foarte apreciate de pisicile din SUA, care le folosesc pentru a se încălzi în mijlocul zăpezii. Dispozitivele – dezvoltate de SpaceX de la Elon Musk – au o funcție de încălzire pentru a împiedica zăpada acumulată să perturbe semnalul.

Pe măsură ce vremea rece și furtunile afectează anumite părți ale Statelor Unite în această iarnă, proprietarii de pisici se pot baza că tovarășii lor pufoși se vor ghemui în cele mai calde locuri la care pot ajunge.

Asta pare să fi descoperit cu siguranță Aaron Taylor, care a postat pe Twitter o fotografie cu cinci pisici ghemuite pe antena de satelit cu autoîncălzire. Postarea a devenit rapid virală, câștigând până acum peste 190.000 de aprecieri și 26.000 de distribuiri, potrivit www.smithsonianmag.com.
Starlink este un serviciu de internet prin satelit creat de SpaceX de la Elon Musk. În prezent, are peste 1.600 de sateliți care orbitează în spațiu, cu permisiunea autorităților americane pentru a lansa în cele din urmă până la 12.000, relatează Adam Gabbatt de la Guardian.

Antenele satelit Starlink au o funcție de auto-încălzire pentru a topi zăpada, motiv pentru care pisicile sunt atrase de ea, relatează The Guardian. Inginerii au creat această caracteristică pentru a împiedica zăpada să interfereze cu semnalul, dar poate suporta antena o grămadă de feline? Pe Twitter, Taylor spune că cinci pisici care se ghemuiesc pe farfurie îi întrerup streamingul video și „încetinesc totul”.

Pentru cei îngrijorați de pisicile afară pe vreme rece, Taylor clarifică că au acces la o casă încălzită pentru pisici. Dar chiar și atunci când temperaturile au atins minus 13 grade Fahrenheit, pisicuții încă foloseau antena parabolică ca pat. „Când soarele apune, se întorc la casa lor”, adaugă el pe Twitter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS