21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlec Baldwin, acuzat că a ”jucat ruleta rusească” înainte de a o împușca pe Halyna Hutchins

Alec Baldwin, acuzat că a ”jucat ruleta rusească” înainte de a o împușca pe Halyna Hutchins

Alec Baldwin este acuzat că ”a jucat ruleta rusească” atunci când a mânuit arma pe platoul de filmare de la producția ”Rust”, fără să țină cont de regulile de siguranță în vigoare în industria cinematografică și fără ca scenariul să-i ceară acest lucru, informează Observatornews.

Declarațiile apar în plângerea depusă împotriva lui Alec Baldwin de Mamie Mitchell, supervizorul scenariului „Rust”, la un tribunal din Los Angeles. Aceasta l-a dat în judecată pe actor, care este și producător, susținând că nu avea niciun motiv să tragă cu arma deoarece scenariul nu prevedea acest lucru.

Autoritățile încă investighează incidentul fatal din 21 octombrie când, pe platourile de filmare din New Mexico, în timp ce repeta, Alec Baldwin a tras cu o armă din recuzită şi, în urma rănilor, directorul de imagine Halyna Hutchins a murit. Regizorul Joel Souza a fost rănit uşor.

Mamie Mitchell a fost cea care a chemat poliția, imediat după tragedie. Avocata acesteia l-a acuzat pe actor că a jucat „ruleta rusească” atunci când a tras fără să verifice arma, scrie BBC.

Scenariul nu prevedea ca actorul Alec Baldwin să tragă cu arma

În plângerea semnată de Mamie Mitchell se arată că scenariul presupunea trei cadre strânse ale camerei – unul cu ochii domnului Baldwin, altul cu o pată de sânge pe umărul său și a treia cu trunchiul său „în timp ce își ducea mâna la toc și scotea pistolul”.

„Nu era nimic în scenariu despre faptul că arma trebuie descărcată de inculpatul Baldwin sau de orice altă persoană”, se spune.

Într-o conferință de presă, avocata ei, Gloria Allred, a descris comportamentul lui Alec Baldwin și al producătorilor filmului drept „imprudent”, acuzându-i că nu au respectat protocoalele de siguranță.

Două procese împotriva lui Baldwin, după tragedie

Avocata a spus că Baldwin „a ales să joace ruleta rusească atunci când a tras cu o armă fără să o verifice și fără ca armurierul să facă acest lucru în prezența lui”.

Potrivit plângerii depuse în instanță, Mamie Mitchell stătea la mai puțin de 1,2 m distanță de Alec Baldwin când arma a fost descărcată.

„Retrăiesc împușcăturile și sunetul exploziei de la armă din nou și din nou”, a spus ea reporterilor.

Procesul ei revendică agresiune, provocarea intenționată de suferință emoțională și provocarea deliberată de vătămare și solicită despăgubiri nespecificate.

Acesta este al doilea proces deschis în urma incidentului, după cel al electricianului-sef de platou. Armurierul a susţinut că nu ştie cum au ajuns gloanţele adevărate în pistolul de recuzită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS