11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Sute de persoane nud au pozat pentru salvarea Mării Moarte

(VIDEO) Sute de persoane nud au pozat pentru salvarea Mării Moarte

-

Aproximativ 200 de persoane au pozat nud şi cu trupurile vopsite în alb pentru cel mai recent proiect artistic al fotografului american Spencer Tunick, realizat pe un platou din Israel, în proximitatea Mării Moarte, care este ameninţată cu dispariţia.

A fost cel de-al treilea proiect de acest tip realizat pe ţărmul Mării Moarte de fotograful de 54 de ani, invitat de Ministerul Turismului din Israel şi de Primăria din Arad, un oraş din estul ţării, unde a avut loc această sesiune fotografică, potrivit Euronews.
Urcat pe cabina unui camion, Spencer Tunick, devenit celebru pentru compoziţiile sale formate din mulţimi de oameni care pozează nud, a folosit un megafon pentru a transmite instrucţiuni persoanelor care au pozat pe un platou stâncos cu vedere la apele turcoaz ale Mării Moarte.

Artistul american a explicat că a dorit ca participanţii să îşi acopere trupurile cu vopsea albă pentru a evoca astfel episodul biblic al soţiei lui Lot, transformată, conform legendelor, într-un stâlp de sare în acea zonă.

Procesul de secare a început în anii 1960

Nissan Ben Hamo, primarul oraşului israelian Arad, speră că această fotografie va ajuta o campanie de strângere de fonduri în beneficiul unui muzeu dedicat Mării Moarte.

Marea Moartă a pierdut o treime din suprafaţa sa începând din 1960, iar nivelul ei continuă să scadă cu mai mult de un metru în fiecare an.

În acest ritm, această minune a naturii, situată la cea mai joasă altitudine din lume (oglinda apei se află la 420 de metri sub nivelul mării – n.r.), între Israel, Iordania şi Teritoriile palestiniene, ar putea să dispară până în anul 2050, potrivit experţilor în mediu.

Procesul de secare a început în anii 1960 odată cu exploatarea economică a râului Iordan, principala sursă de aprovizionare cu apă a Mării Moarte, cea mai sărată mare de pe Terra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS