7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin11 octombrie, Ziua Internaţională a Fetelor

11 octombrie, Ziua Internaţională a Fetelor

Ziua de 11 octombrie a fost declarată Ziua internațională a fetelor, la data de 19 decembrie 2011, de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Ziua aceasta are ca scop recunoașterea drepturilor și a problemelor cu care se confruntă fetele din lumea întreagă și subliniază inegalitatea de gen și diversele forme de discriminare și abuz suferite de tinere.

Progresele pentru adolescente nu au ţinut pasul cu realităţile cu care se confruntă astăzi, iar COVID-19 a întărit multe dintre aceste lacune. Tema din acest an se desfăşoară sub deviza „Vocea mea, viitorul nostru egal” („My voice, our equal future”) şi reprezintă un moment prielnic pentru inspiraţie din ceea ce adolescentele văd ca o schimbare în ceea ce doresc şi ca o soluţie pe care o caută în rezolvarea problemelor, potrivit site-ului www.un.org.

În 2020, se comemorează 25 de ani de la adoptarea Declaraţiei de la Beijing şi a Platformei de acţiune – agenda globală pentru promovarea drepturilor femeilor şi fetelor de pretutindeni. Campania „Generaţia Egalitate” a fost lansată la începutul anului 2020, ca o campanie multianuală, cu mai mulţi parteneri şi acţiuni îndrăzneţe privind egalitatea de gen. Aceste acţiuni legate de nevoile şi oportunităţile oferite fetelor adolescente sunt esenţiale pentru misiunea campaniei „Generaţia Egalitate”.

Pandemia COVID-19 a subliniat dependenţa femeilor în societate, acest fapt ducând la expunerea simultană a inegalităţilor structurale în toate sferele, de la sănătate la economie, până la securitatea protecţiei sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS