13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit actorul francez Jean-Paul Belmondo

A murit actorul francez Jean-Paul Belmondo

Actorul Jean-Paul Belmondo a încetat din viață, potrivit unui anunț făcut luni de avocatul său.

Considerat un “monstru sacru” al cinematografiei franceze, actorul Jean-Paul Belmondo a murit la vârsta de 88 de ani, relatează France Info. Născut la 9 aprilie 1933, artistul a crescut într-o familie de artişti. Tatăl său, de origine italiană, era un binecunoscut sculptor.

Belmondo, cunoscut și ca ”Bebel”, avea vârsta de 88 de ani

Belmondo, cunoscut și ca ”Bebel”, avea vârsta de 88 de ani, fiind unul dintre cei mai iubiţi actori francezi din toate timpurile, potrivit leparisien.fr.

Jean-Paul Belmondo s-a născut în 1933 la Neuilly-sur-Seine, o suburbie a Parisului, într-o familie de artişti, tatăl său, de origine italiană, fiind un sculptor renumit.

De mic, Belmondo era pasionat de sport, practicând boxul și fotbalul, însă ulterior a ales drumul actoriei, în urma unei probleme de sănătate.

Jean-Paul Belmondo a fost desemnat cel mai bun actor francez

Între anii 1961 şi 1963, Jean-Paul Belmondo a fost desemnat cel mai bun actor francez, în urma sondajelor revistelor Le Figaro, Le Film francais şi Cine Revue.

Primul său mare rol, în 1960, alături de Jean Seberg, îl aduce în atenţia publicului. Vedetă a “Noului Val” al cinematografiei (“Moderato cantabile”, “Pierrot le fou”), apoi, poliţist sau vagabond în filme pentru marele public, actorul a fost un copil răsfăţat al filmului francez. A jucat cu mari actriţe, ca Sophia Loren, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Danielle Darrieux, Romy Schneider, Jacqueline Bisset, Raquel Welch şi Francoise Dorleac şi a avut relaţii în viaţa reală cu Ursula Andress şi Laura Antonelli. De asemenea, a jucat alături de mari actori, cum ar fi: Alain Delon, Jean Gabin, David Niven, Omar Sharif şi Gerard Depardieu.

”Bebel a lăsat” în urma sa 80 de filme și 30 de piese de teatru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS