28.3 C
Craiova
luni, 27 septembrie, 2021
Știri de ultima orăMagazinPrimul muzeu dedicat muzicii electronice se deschide la Amsterdam

Primul muzeu dedicat muzicii electronice se deschide la Amsterdam

Primul muzeu din lume dedicat muzicii electronice va fi deschis, luna aceasta, la Amsterdam. „O experienţă high-tech pentru a aduce omagiu culturii internaţionale a muzicii electronice”, acesta este obiectivul Muzeului „Our House”, scrie News.ro.

Jans Jeroen, DJ, producător şi fost director artistic la ID&T – companie de evenimente care a organizat Electric Zoo şi Tomorowland – se află la originea proiectului, scrie Le Figaro

Pasionat de muzica electronică, Jeroen, care lucrează în industrie de peste 25 de ani, şi-a imaginat un muzeu „modern”, care poartă vizitatorul într-o experienţă imersivă şi senzorială. 

„Our House” va propune o călătorie în istoria muzicii electronice, de la originile sale în ghetourile din Chicago în anii 1980 până în zilele noastre. 

Vizitatorii vor putea trece dintr-o instalaţie în alta pentru a descoperi de fiecare dată o poveste diferită. Parcursul se structurează în jurul a trei piloni: istorie, tehnologie şi comunitate. Clădirea de 1.800 de metri pătraţi va găzdui mai mult de 30 de instalaţii şi va primi grupuri de câte 100 de vizitatori. 

Edificiul nu a fost ales la întâmplare, acesta a fost timp de peste 40 de ani un club legendar dedicat scenei underground olandeze: iT. Clubul a fost unul dintre primele care a difuzat muzică house. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ursula von der Leyen, primită de Iohannis la...

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost...

ȘTIRI GdS