2.6 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăMagazin28 de milioane de dolari pentru a zbura cu Jeff Bezos în spațiu

28 de milioane de dolari pentru a zbura cu Jeff Bezos în spațiu

Un milionar rămas până în prezent anonim a plătit 28 de milioane de dolari pentru a-l însoţi pe miliardarul Jeff Bezos în primul zbor de turism spaţial la bordul unei rachete dezvoltate de Blue Origin, companie deţinută de Bezos. Zborul e programat pe 20 iulie, informează AFP.

Turistul spaţial şi-a plătit locul în cadrul unei licitaţii online, care a durat mai puţin de 10 minute şi la care au participat alţi circa 20 de concurenţi. 

Licitaţia, mize care au atins joi 4,8 milioane de dolari

Licitaţia a început în luna mai, cu mize care au atins joi 4,8 milioane de dolari. Acesta a fost sâmbătă preţul de pornire pentru vânzarea locului ce va fi ocupat alături de alte trei, pe care vor sta fondatorul Amazon, Jeff Bezos, fratele său, Mark, şi încă un turist spaţial a cărui identitate nu a fost dezvăluită, informează Agerpres.

Miza a crescut repede la 10 milioane de dolari, după care participanţii au plusat progresiv cu câte un milion, licitaţia fiind închisă cu oferta de 28 de milioane de dolari. Cel care a adjudecat locul va trebui să plătească şi un comision de 6% casei de licitaţii RR Auction.

Suma de 28 de milioane de dolari va ajunge la o fundaţie creată de Blue Origin

Suma de 28 de milioane de dolari va ajunge la o fundaţie creată de Blue Origin pentru încurajarea tinerilor să se dedice profesiilor ştiinţifice.

Cel mai bogat om din lume, potrivit Forbes, a dezvăluit pe contul său de Instagram – la 15 zile după ce anunţase că renunţă la postul său de consilier delegat al Amazon – că va pleca în spaţiu pe 20 iulie împreună cu fratele său, Mark.

Capsula rachetei, dotată cu opt hublouri, poate găzdui cel mult şase persoane

Capsula rachetei, dotată cu opt hublouri, poate găzdui cel mult şase persoane. Racheta va fi lansată dintr-un deşert la vest de Texas şi capsula se va separa la o altitudine de 75 de kilometri, continuându-şi traiectoria până la depăşirea altitudinii de 100 de kilometri, limita între atmosfera terestră şi spaţiu.

Turiştii spaţiali vor putea apoi pluti în imponderabilitate timp de aproximativ trei minute

Turiştii spaţiali de la bordul rachetei vor putea apoi pluti în imponderabilitate timp de aproximativ trei minute şi privi curbura Terrei. În acest timp, racheta va coborî pentru o aterizare verticală şi capsula va iniţia la rândul ei o coborâre spre Terra, unde înaintea aterizării în deşert va fi frânată de trei paraşute mari şi retrorachete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS