24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinControverse privind alegerea numelui fiicei prințului Harry. Regina Elizabeth II nu ar fi fost consultata

Controverse privind alegerea numelui fiicei prințului Harry. Regina Elizabeth II nu ar fi fost consultata

Regina Elisabeta a II-a nu a fost întrebată de prințul Harry și Meghan Markle în legătură cu numele fiicei lor Lilibet, a declarat pentru BBC o sursă din Palatul Buckingham.

În weekend, cuplul a anunțat că Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor s-a născut la un spital din Santa Barbara din California.

Prințul Harry și Meghan Markle au spus că fiica lor va purta numele Lilibet Diana, după Regina Elisabeta a II-a, al cărei nume de alint din familie în copilărie și tinerețe era „Lilibet” și după mama prințului Harry, prințesa Diana, conform Digi24.

O sursă apropiată lui Harry și Meghan a declarat pentru BBC că Harry a vorbit cu regina înainte de naștere și că el „ar fi menționat” numele. Dar o sursă de la Buckingham a spus că asta nu s-a întâmplat și că regina nu a fost „întrebată niciodată” în acest sens.

Harry a avut o relație „foarte bună” cu regina

Despre relația dintre cuplu și familia regală s-a vorbit intens în ultimele luni. Deși Harry a vorbit despre problemele dintre el și tatăl său, el a spus că a avut o relație „foarte bună” cu regina și că au vorbit în mod regulat prin apel video.

Numele de alint a fost inventat atunci când prințesa Elisabeta era mică și nu-și putea pronunța propriul nume în mod corespunzător. Bunicul ei, regele George al V-lea, a numit-o afectuos Lilibet, nume care a ajuns să fie folosit de rudele apropiate.

Fiica lui Harry și Meghan este a 11-a strănepoată a Reginei Elisabeta a II-a

Totodată, ea s-a semnat Lilibet pe coroana funerară la decesul unuia dintre prietenii apropiați, Earl Mountbatten, numele fiind folosit și de ducele de Edinburgh.

După nașterea lui Lilibet, s-a presupus că Harry și Meghan au vorbit mai întâi cu regina despre alegerea numelui.

În presă au fost citați „prieteni” ai cuplului care au susținut cu tărie că Harry a cerut permisiunea bunicii sale.

Fiica lui Harry și Meghan este a 11-a strănepoată a Reginei Elisabeta a II-a și este a opta în linia de succesiune la tronul Marii Britanii și Irlandei de Nord și al celorlalte țări al cărei șef de stat este Elisabeta a II-a. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS