12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPonturi pentru vacanță în pandemie: Plaja Hel Beach, Polonia

Ponturi pentru vacanță în pandemie: Plaja Hel Beach, Polonia

-

Plecarea în vacanță pe timp de pandemie nu este misiune imposibilă, chiar dacă multe restricții de călătorie sunt încă în vigoare și numeroase zboruri încă sunt anulate. Vă propunem o călătorie la plaja Hel Beach, Polonia

Înainte de a vă face orice planuri, verificați întotdeauna care este situația în locul de destinație. Aflați câte cazuri sunt în ultimele zile și ultimele săptămâni. Care sunt eventualele restricții impuse de autorități. Ce condiții trebuie îndeplinite. În cazul în care luați în calcul o vacanță în străinătate, verificați dacă intrarea în țara de destinație sau în țările de tranzit se face fără carantină sau dacă trebuie să faceți un test înainte. Site-ul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor este o sursă actualizată zilnic și ușor de accesat.

Pe unde putem calatori in aceasta perioada?

Vă propunem o călătorie pe litorarul Polonez.

Polonia, o țară bogată în peisaje frumoase și monumente istorice, este situată pe coasta Mării Baltice. Stațiunile sale vor fi apreciate de turiștii cu copii și de cei care nu suportă căldură verii. Aproape toate plajele litoralului polonez sunt înconjurate de păduri și plantații forestiere, ceea ce oferă o oportunitate suplimentară de a face plimbări sau de a face picnic. Pentru a obține informații despre cele mai bune plaje din Polonia, evaluarea noastră vă va ajută.

Plaja Hel Beach

Hel este un mic oraș de plajă situat pe o pelerină eponimă alungită extinsă în adâncurile golfului Gdansk. Întreaga pelerină este foarte joasă, fără creșteri vizibile, acoperită cu nisip. În acest loc Golful Gdansk, golful devine din ce în ce mai puțin adânc, de aceea, în jurul pelerinii, există nisipuri semnificative, pe care apa se încălzește perfect în lunile de vară.

Descrierea plajei

Plajele sunt situate literalmente de-a lungul întregii pelerine din jurul orașului. Locul în sine arată ca o picătură pe hartă, care s-a înghețat pe o ramură și urmează să se prăbușească în orașul Gdansk. Întregul teritoriu al plajei este acoperit cu nisip fin galben-maroniu. Aceiași nisipuri se extind până la mare cu crestături. Capota în sine este compusă din dunele de nisip pe care au apărut de-a lungul timpului păduri mici și peluze verzi. Hel însuși este literalmente situat în dunele de nisip, cum ar fi un oraș arab arab. Această poziție oferă locația aproape fără vânt în orice vreme.

Trebuie remarcat faptul că înotul în Hel este destul de sigur, deoarece nu există pietre și alte lucruri diferite în mare, iar plaja în sine este foarte curată. Pe lângă curățarea sa obișnuită, există și alți angajați municipali. de exemplu, oaspeții pot întâlni salvări cu câini din rasa Newfoundland sau Landseer: ei pot veni mai întâi în ajutorul unuia înecat.

Când este momentul potrivit pentru a merge?

Cel mai bun moment pentru a veni în stațiunile baltice din Polonia sunt cele mai fierbinți luni ale verii, din iulie până în august.

Infrastructură

Puteți ajunge la Hel atât cu mașina, fie cu trenul. În ciuda mării din aproape toate părțile, feriboturile nu ajung aici. Este posibil să ajungeți aici doar pe un iaht închiriat de la Gdansk pentru o sumă ordonată. Drumul care duce aici nu este larg, de aceea este ușor să vă blocați în blocajele mari de trafic în timpul orei de vârf din lunile de vară.

În timpul precipitațiilor, peninsula devine literalmente o insulă. Trenurile opresc automat transportul. Și nu este recomandat să mergi cu mașina. În unele momente de vreme deosebit de rea, serviciile rutiere chiar blochează drumurile. De asemenea, ar trebui să vă gândiți la meniu și să luați o parte din bunurile din oraș dacă aveți preferințe specifice în ceea ce privește mâncarea. Majoritatea preparatelor din stațiune conțin fructe de mare în cantitate.

Hel este în vacanță liniștită. Nu există hoteluri și stațiuni mari aici. Singurul lucru care iese în evidență este portul și garnizoana militară a marinei poloneze. În afară de asta, există pensiuni familiale și mici bungalouri de-a lungul plajei. Poate cea mai mare poate fi considerată Apartamenty Apartinfo Villa Helska , situat la 300 de metri de mare și la 500 de distanță de centrul orașului. Costurile pentru 50 de apartamente aici se vor ridica la 80 de euro pe zi.Cu toate acestea, camere similare pot fi găsite în număr mare chiar pe plajă. Dar ar trebui să le rezervați în avans, deoarece în iunie este puțin probabil să puteți rezerva orice cameră pentru stațiunea sezonul iulie-august. Și nu ar fi ușor să găsești imediat un loc pentru vacanțe sălbatice.

Atenționare COVID-19

STARE DE URGENȚĂ: NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu luna iunie 2020, Polonia a aprobat redeschiderea traficului (intrare, ieșire, tranzit) la frontierele cu statele membre UE.

Cetățenii statelor membre UE pot intra fără restricții pe teritoriul acestui stat prin punctele de trecere a frontierei dintre Polonia şi statele membre UE: Cehia, Slovacia, Germania şi Lituania. Ca regulă generală, aceștia sunt exceptaţi de la obligația de a se supune carantinei la intrarea pe teritoriul Poloniei.

Restricțiile de călătorie la intrarea în Polonia privesc frontierele poloneze care sunt frontiere externe ale UE, adică frontierele Poloniei cu Ucraina, Federația Rusă şi Belarus. Ca regulă generală, cetățenii statelor membre UE nu sunt vizaţi de aceste restricţii şi nici nu au obligaţia de a se supune carantinei la intrarea în Polonia prin trecerea frontierei externe a UE.

MĂSURI PE PLAN INTERN:

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice, inclusiv în autobuze, tramvaie și trenuri, autoturisme (atunci când se călătorește cu persoane cu care nu se locuiește zilnic), magazine, bănci, piețe și oficii poștale, cinematografe și teatre, cabinete medicale, clinici, spitale, saloane de masaj, biserici, școli, universități, clădiri publice, inclusiv în birouri. Excepțiile vizează următoarele spații publice: parcuri, grădini botanice, plaje, păduri.

Sunt exceptate de la această măsura doar persoanele care deţin un document medical în acest sens.

Este obligatorie respectarea distanțării fizice în spațiile publice de cel puțin 1,5m.

Libertatea de circulație:

Persoanele vârstnice (peste 70 de ani)

Se recomandă evitarea deplasărilor, cu excepția:

  • Desfășurării de activități profesionale;
  • Acoperirea nevoilor zilnice;
  • Exercitării sau participării la activități religioase.

Transportul public:

Vehiculele de transport public pot transporta călători, cu îndeplinirea următoarelor condiții:

  • Respectarea unui grad de ocupare de cel mult 50% din numărul total de locuri pe scaun sau
  • Respectarea unui grad de ocupare de cel mult 30% din numărul total de locuri (pe scaun și în picioare) prevăzut în fișa tehnică a vehiculului, cu obligația de a lăsa liber cel puțin 50% din numărul de locuri pe scaun.

Purtarea măștii de protecție în vehiculele de transport public este obligatorie.

Activitatea comercială:

Facilitățile comerciale cu o suprafață de peste 2000 de metri pătrați sunt închise, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor, librăriilor, magazinelor pentru animale, drogheriilor, magazinelor de materiale de construcții, magazinelor de mobilă, magazinelor de accesorii auto, punctelor de furnizare de servicii.

Ore pentru vârstnici: De luni până vineri, de la 10:00 la 12:00, numai persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani le este permis accesul în magazine, farmacii şi oficii poștale.

Restaurante:

Activitatea restaurantelor este suspendată. Este posibilă desfășurarea de servicii constând în pregătirea și servirea de alimente pentru a fi preluate și livrate.

Activitatea hotelieră:

Hotelurile sunt închise pentru toate persoanele, cu următoarele excepţii: servicii în uniforme, medici, pacienți, sportivi, echipaje de avioane, şoferi profesionişti, conductori de trenuri, persoane care susţin examene de calificare specifice, participanţi la procese penale, civile şi adminstrative, diplomaţi.

Adunări publice:

Există posibilitatea de a organiza adunări publice de până la 5 persoane. Distanța dintre două adunări nu trebuie să fie mai mică de 100 m. Participanții trebuie să păstreze o distanță de 1,5 m unul de celălalt și să poarte mască de protecție.

Evenimentele organizate la domiciliu sunt permise cu participarea a maxim 5 persoane. Această limită nu se aplică persoanelor care locuiesc împreună.

Târguri, expoziții, congrese, conferințe

Aceste tipuri de activități pot avea loc doar online.

Citește și: Ponturi pentru vacanță în pandemie: Șarm el-Șeih, Egipt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS