20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBrazilia: Femeie ținută în sclavie, eliberată după 40 de ani

Brazilia: Femeie ținută în sclavie, eliberată după 40 de ani

O femeie din Brazilia a fost eliberată după ce a fost ținută în sclavie timp de 40 de ani de familia unui profesor universitar. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până în 8 ani de închisoare.

Femeia de 46 de ani a fost luată ca menajeră de către familia profesorului universitar din Patos de Minas pe când avea 8 ani și a fost ținută timp de patru decenii în sclavie, obligată să muncească toată viața, fără a fi fost vreodată plătită sau să beneficieze de vreo zi liberă, scrie The Guardian.

Femeia a fost obligată la un moment dat să se căsătorească cu o rudă în vârstă a familiei pentru ca aceasta să beneficieze de pensia rudei.

Victima a fost găsită locuind într-o cameră mică într-un apartament din Patos de Minas, în sud-estul statului Minas Gerais.

“I-au dat mâncare când îi era foame, dar toate celelalte drepturi i-au fost luate”, a declarat Humberto Camasmie, inspectorul responsabil cu salvarea, pentru Fundația Thomson Reuters.

Vecinii au alertat autoritățile după ce au primit bilete de la femeia care le cerea să-i cumpere mâncare și produse de igienă, deoarece aceasta nu avea bani.

După salvarea sa, de la sfârșitul lunii noiembrie, femeia a fost dusă la un adăpost unde este asistată de psihologi și asistenți sociali. Oficialii au spus că încearcă să reunească femeia cu familia ei biologică.

Femeia păstrează acum pensia lunară de aproximativ 1.560 dolari – care este de șapte ori mai mare decât salariul minim al Braziliei – potrivit unui inspector de muncă.

„Nu știa ce este salariul minim”, a spus acesta. „Acum învață cum să folosească un card de credit. Știe că în fiecare lună i se va plăti o sumă substanțială (din pensie)”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS