14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai mare restaurant din Berlin gătește pentru oamenii străzii

Cel mai mare restaurant din Berlin gătește pentru oamenii străzii

La Berlin, persoanele fără adăpost sunt hrănite gratuit în cel mai mare restaurant din oraș,Hofbraeu, închis din cauza pandemiei. Kaspars Breidaks, de 43 de ani, din Letonia, spune că într-o dimineață rece de iarnă s-a trezit cu o masă caldă gratuită și un loc unde să se încălzească, în cel mai mare restaurant din capitala Germaniei, Hofbraeu, potrivit abcnews.go.com.

„Alți oameni fără adăpost din gară mi-au povestit despre acest loc”, a spus Breidaks, scoțând o pălărie neagră cu blană, cu urechi lungi, în timp ce stătea pe o bancă în sala spațioasă din Berlin, Alexanderplatz. „Am venit aici pentru supă fierbinte.”

Un angajat al restaurantului, care s-a oferit voluntar la un adăpost, a propus să deschidă sala de bere în stil bavarez închisă din cauza pandemiei pentru oamenii fără adăpost.

Cei nevoiași nu mai fac rost de bani din căratul panourilor publicitare, vânzarea de sticle goale sau cerșetorie.

Restaurantul care primea 3.000 de oaspeți pe zi a fost închis din cauza restricțiilor, dar acum vin câte 150 de persoane în două schimburi zilnic, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare.

Cei nevoiași sunt ajutați, angajații își păstrează locurile de muncă, iar veniturile restaurantului sunt asigurate, pentru că proiectul e finanțat de primărie.

Berlinul are 3,6 milioane de locuitori, dar 12.000 de oameni nu au unde să doarmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS