5.3 C
Craiova
luni, 17 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăMagazinStockholm nu a avut nici măcar o oră de soare în decembrie

Stockholm nu a avut nici măcar o oră de soare în decembrie

Conform măsurătorilor oficiale, mai multe zone din Suedia, inclusiv capitala Stockholm, în decembrie nu au avut parte nici măcar de o oră de soare, relatează thelocal.se.

La fel ca la Stockholm, instrumentele meteo nu au reușit să măsoare lumina soarelui în această lună nici la Karlstad, Valea Tarfalei din Kiruna și capul nordic Öland, a scris meteorologul Ulrika Elvgren pe Twitter.

De obicei, în decembrie, Suedia scapă de cerul cenușiu și tulbure din noiembrie

De obicei, în decembrie, Suedia scapă de cerul cenușiu și tulbure din noiembrie, iar vremea este rece și cu cer senin. Dar în multe zone ale țării, acest lucru nu s-a întâmplat anul acesta.

Ultima dată când lumina soarelui a fost măsurată la Stockholm a fost 28 noiembrie

Ultima dată când lumina soarelui a fost măsurată la Stockholm a fost 28 noiembrie, în urmă cu două săptămâni, în timp ce în Karlstad acest lucru s-a întâmplat în 27 noiembrie, potrivit Aftonbladet.

În partea de nord a Suediei, în curând va fi noapte polară

Aceste două orașe se află în jumătatea sudică a Suediei. În partea de nord, în curând va fi noapte polară – perioada anului în care soarele nu răsare deloc.

Kiruna, cel mai nordic oraș, nu are răsărit de soare între 10 decembrie și ziua de Anul Nou

Kiruna, cel mai nordic oraș, nu are răsărit de soare între 10 decembrie și ziua de Anul Nou. Și în cel mai nordic punct al țării, Treriksröset, soarele a apus deja pentru ultima dată anul acesta, în noiembrie, în timp ce cel mai îndepărtat sat, Keinovuopio, noaptea polară a venit din 2 decembrie.

Nu este pentru prima dată când orașele din sudul țării nu au parte de soare în decembrie

Nu este pentru prima dată când orașele din sudul țării nu au parte de soare în decembrie. Acest lucru s-a întâmplat la Stockholm în 1934, când soarele nu a apărut deloc, dar meteorologii spun că este un fenomen foarte neobișnuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS