11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFugit din Spania, fostul rege Juan Carlos se află în Republica Dominicană

Fugit din Spania, fostul rege Juan Carlos se află în Republica Dominicană

Juan Carlos a plecat definitiv din țară, dar a cerut să își păstreze titlul de rege emerit al Spaniei. Acesta se află în Republica Dominicană, la o familie bogată care deține plantații de trestie de zahăr. De aici ar intenționa să plece în altă țară, scrie presa spaniolă.

Juan Carlos a plecat din Spania duminică, cu mașina, către Portugalia, de unde luni dimineața a luat avionul către Republica Dominicană, scria La Vanguardia.
Presa portugheză informa luni că Juan Carlos se afla la Cascais. Aceasta este o zonă de reşedinţe de lux de lângă Lisabona, unde şi-a petrecut o parte din copilărie, conform digi24.ro.

Curtea Supremă a Spaniei a anunţat în iunie deschiderea unei anchete asupra fostului rege Juan Carlos

Curtea Supremă a Spaniei a anunţat, în luna iunie, deschiderea unei anchete asupra fostului rege Juan Carlos într-un caz de corupţie din Arabia Saudită. Justiţia elveţiană şi spaniolă anchetează în special asupra unei sume de circa 100 de milioane de dolari care ar fi fost vărsată în secret de către Arabia Saudită într-un cont al regelui Juan Carlos în Elveţia.

Juan Carlos a avut un rol important în tranziţia Spaniei către democraţie

Avocatul fostului rege a declarat că acesta „va rămâne la dispoziţia procuraturii“. Primele reacţii la plecarea în exil a lui Juan Carlos arată că societatea spaniolă este divizată: unii sunt de părere că ar fi trebuit să rămână în ţară şi să aştepte judecata. El a avut un rol important în tranziţia Spaniei către democraţie, după dictatura lui Francisco Franco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS