11.3 C
Craiova
duminică, 20 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Fugit din Spania, fostul rege Juan Carlos se află în Republica Dominicană

Fugit din Spania, fostul rege Juan Carlos se află în Republica Dominicană

Juan Carlos a plecat definitiv din țară, dar a cerut să își păstreze titlul de rege emerit al Spaniei. Acesta se află în Republica Dominicană, la o familie bogată care deține plantații de trestie de zahăr. De aici ar intenționa să plece în altă țară, scrie presa spaniolă.

Juan Carlos a plecat din Spania duminică, cu mașina, către Portugalia, de unde luni dimineața a luat avionul către Republica Dominicană, scria La Vanguardia.
Presa portugheză informa luni că Juan Carlos se afla la Cascais. Aceasta este o zonă de reşedinţe de lux de lângă Lisabona, unde şi-a petrecut o parte din copilărie, conform digi24.ro.

Curtea Supremă a Spaniei a anunţat în iunie deschiderea unei anchete asupra fostului rege Juan Carlos

Curtea Supremă a Spaniei a anunţat, în luna iunie, deschiderea unei anchete asupra fostului rege Juan Carlos într-un caz de corupţie din Arabia Saudită. Justiţia elveţiană şi spaniolă anchetează în special asupra unei sume de circa 100 de milioane de dolari care ar fi fost vărsată în secret de către Arabia Saudită într-un cont al regelui Juan Carlos în Elveţia.

Juan Carlos a avut un rol important în tranziţia Spaniei către democraţie

Avocatul fostului rege a declarat că acesta „va rămâne la dispoziţia procuraturii“. Primele reacţii la plecarea în exil a lui Juan Carlos arată că societatea spaniolă este divizată: unii sunt de părere că ar fi trebuit să rămână în ţară şi să aştepte judecata. El a avut un rol important în tranziţia Spaniei către democraţie, după dictatura lui Francisco Franco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 1 / Universitatea a liniștit-o pe Voluntari. Craiova,...

Universitatea Craiova s-a impus în partida susținută...

ȘTIRI GdS

O companie aeriană a vândut toate bilete pentru un...

Compania aeriană australiană Qantas a reuşit să vândă astăzi, în numai zece minute, toate locurile pentru un „zbor către nicăieri“, anunţă agerpres,...

Volkswagen negociază vinderea brandului Bugatti

Reprezentanţii Volkswagen AG sunt în negocieri pentru a vinde brandul Bugatti unui om de afaceri croat, Mate Rimac, a anunţat joi revista...

Descoperire genetică surprinzătoare: Nu toți vikingii erau scandinavi

Analiza ADN a rămăşiţelor descoperite în morminte sugerează că nu toţi vikingii erau scandinavi, conform unui studiu publicat miercuri în revista Nature.

Coroana de plastic a rapperului Notorious BIG, vândută cu...

Faimoasa coroană de plastic a rapperului Notorious BIG a fost vândută marţi de Sotheby's la o licitaţie desfăşurată la New York. Acţiunea...

Scheletul unui Tyrannosaurus Rex, scos la licitație

Un schelet de Tyrannosaurus Rex în vârstă de 67 de milioane de ani, numit Stan, va fi scos la licitație de casa...

Actorul Dragoș Bucur, infectat cu noul coronavirus

Actorul Dragoș Bucur, actualul prezentator al emisiunii „Visuri la cheie”, a fost depistat cu COVID-19. Atât starea lui de sănătate, cât și...