26 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Platforma medipress.ro a fost lansată

Platforma medipress.ro a fost lansată

Platforma Medipress.ro, care își propune să faciliteze comunicarea dintre avertizorii din sistemul medical și jurnaliști, a fost lansată joi.

„Ca urmare a comunicării publice defectuoase a autorităților în contextul problemelor generate de COVID-19 și a dificultăților întâmpinate de jurnaliști în informarea corectă a opiniei publice, astăzi, a fost lansat Medipress.ro”, afirmă Cristi Cernat, fondatorul Medipress.ro, într-un comunicat de presă.

Avertizorii pot posta informații numai cu condiția asumării textului, adică doar oferind jurnaliștilor datele următoare: nume și prenume, unitatea medicală unde activează, numărul de telefon.

Jurnaliștii primesc acces pe site după ce trimit o solicitare pe adresa [email protected] Vor primi un mail cu username-ul și un link unde își vor putea seta parola.

Solicitarea trebuie trimisă obligatoriu de pe o adresă de mail a redacției și să conțină numele, prenumele și funcția ocupată de jurnalist.

Serviciul este gratuit și urmărește facilitarea contactului între avertizorii care vor să își asume deschis semnalarea unei probleme și jurnaliștii care pot găsi adunate poveștile avertizorilor într-un singur loc.

Publicul larg nu are acces la informațiile de pe Medipress.ro decât după preluarea lor de către presă, în urma procesului de documentare și verificare a informațiilor desfășurat de mass-media, în conformitate cu regulile profesionale și deontologice.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a...

ȘTIRI GdS

Eventuala retragere a trupelor americane din Germania stârnește îngrijorare

Coordonatorul guvernului german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a avertizat sâmbătă că planurile Statelor Unite de a retrage mii de soldaţi din...

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a avut niciun motiv să zâmbească după primul amical al zilei, cu FC Viitorul. El s-a...

Constanța. O fetiță de 4 ani a murit într-un...

O fetiţă de aproape 4 ani a fost găsită moartă de pompieri într-o anexă a unei case, din localitatea Vlahi, unde a...

Durere de nedescris pentru Patricia Țig. Tatăl ei a...

Patricia Ţig, 25 de ani, jucătoarea din România clasată pe locul 85 WTA, trece prin clipe dificile. Tatăl ei, care este totodată și antrenor,...

Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane...

Ministrul Educației din Madagascar a fost demis din cauza deciziei sale de a achiziționa acadele în valoare de 2 milioane de dolari,...

Fără carantină în Franța, indiferent de gravitatea unui al...

Franţa nu va impune o altă carantină generală în ţară, chiar dacă un al doilea val de COVID-19 ar lovi în toamnă,...