21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlatforma medipress.ro a fost lansată

Platforma medipress.ro a fost lansată

Platforma Medipress.ro, care își propune să faciliteze comunicarea dintre avertizorii din sistemul medical și jurnaliști, a fost lansată joi.

„Ca urmare a comunicării publice defectuoase a autorităților în contextul problemelor generate de COVID-19 și a dificultăților întâmpinate de jurnaliști în informarea corectă a opiniei publice, astăzi, a fost lansat Medipress.ro”, afirmă Cristi Cernat, fondatorul Medipress.ro, într-un comunicat de presă.

Avertizorii pot posta informații numai cu condiția asumării textului, adică doar oferind jurnaliștilor datele următoare: nume și prenume, unitatea medicală unde activează, numărul de telefon.

Jurnaliștii primesc acces pe site după ce trimit o solicitare pe adresa [email protected]. Vor primi un mail cu username-ul și un link unde își vor putea seta parola.

Solicitarea trebuie trimisă obligatoriu de pe o adresă de mail a redacției și să conțină numele, prenumele și funcția ocupată de jurnalist.

Serviciul este gratuit și urmărește facilitarea contactului între avertizorii care vor să își asume deschis semnalarea unei probleme și jurnaliștii care pot găsi adunate poveștile avertizorilor într-un singur loc.

Publicul larg nu are acces la informațiile de pe Medipress.ro decât după preluarea lor de către presă, în urma procesului de documentare și verificare a informațiilor desfășurat de mass-media, în conformitate cu regulile profesionale și deontologice.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS