14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLegendarul trompetist de jazz Wallace Roney a murit din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus

Legendarul trompetist de jazz Wallace Roney a murit din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus

Legendarul trompetist de jazz Wallace Roney a murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, a spus impresara sa. Avea 59 de ani, potrivit CNN.

Roney a murit marți la Centrul Medical al Universității St. Joseph din Paterson, New Jersey, a declarat impresara Lydia Liebman într-o declarație.

„Confirm că legendarul trompetist Wallace Roney a murit din cauza complicațiilor COVID-19 în această dimineață chiar înainte de prânz”, a spus Liebman. „Lucrul cu Wallace a fost și va rămâne unul dintre cele mai mari privilegii ale vieții mele”, a spus publicistul său. „A fost o onoare să-l reprezint și să fiu parte a lumii sale muzicale. Nici nu pot începe să exprim cât de mult îmi va lipsi el și de muzica sa.” „Suntem devastati”, au scris Erin Davis, Cheryl Davis si Vince Wilburn, Jr. într-o postare pe contul de Twitter dedicat legendei jazz Miles Davis. „Wallace a fost o forță de viață globală în comunitatea de jazz.”

Roney a câștigat un Grammy în 1994 pentru albumul „A Tribute To Miles” și a fost nominalizat la altul în 1997. Roney și Miles Davis au cântat împreună la un concert al Festivalului de Jazz Montreux din Elveția, care a fost regizat de Quincy Jones, s-a scris pe contul de Twitter Miles Davis. Davis a murit în 1991. Familia lui Roney are în vedere un serviciu de pomenire „odată ce această pandemie a trecut”, a spus publicistul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS