33.3 C
Craiova
joi, 24 iunie, 2021
Știri de ultima oră Magazin Casa si gradina Veau să-mi aranjez grădina. Ce trebuie să știu?

Veau să-mi aranjez grădina. Ce trebuie să știu?

Grădinile frumoase, atractive prin particularitățile lor, nu sunt o întâmplare. Realizarea acestora, ca a oricărui lucru bine făcut, solicită din partea noastră anumite cunoștințe. Deci, ce trebuie să știm pentru ca gradina noastră să fie cea mai frumoasă?

Terenurile aferente construcțiilor de locuit sunt în majoritate de dimensiuni mici. Totuși, ele pot fi amenajate astfel încât rezulatele obținute să încânte privirea. Asta dacă „grădinarul„ are puțin simț artistic, delicatețe sufletească și unele cunoștințe în ale grădinăritului….

Conceperea unui plan

În primul rând, nu încercați să executați nici un fel de lucrare până când nu v-ați făcut un plan. Conceperea acestuia este foarte importantă pentru a evita unele greșeli care vor putea fi apoi rectificate cu cheltuieli în plus de muncă și timp. Important este ca la alcătuirea planului amenajării unei grădini să se aibă în vedere suprafața de amenajat, numărul și mărimea arborilor și arbuștilor. De asemenea, trebuie să ținem cont și de suprafața care va fi ocupată cu flori și iarbă, cea rezervată aleilor etc. În ansamblu, totul va trebui să constituie un întreg unitar.

Îndepărtarea sau mascarea elementelor inestetice

Înainte de a ne hotărî ce anume păstrăm vom privi grădina din două unghiuri mai importante. Prima apreciere se face stând cu spatele spre casă, iar a doua de pe poziția intrării principale.

Vor fi expolatate la maximum arhitectura clădirii de locuit, pomii cu o coroană deosebit de frumoasă, vecinătățile estetice. Mascarea elementelor inestetice se face cu ajutorul plantelor agățătoare sau prin construirea de spaliere sau garduri împletite.

Grădina, un loc cu surprize

Grădina trebuie să fie plină de surprize, oferind colțuri și unghiuri agreabile, plante mereu proaspete, iar la fiecare pas să apară o noutate. Plantările izolate, în grupuri, pete de forme neregulate au efect plăcut spre deosebire de cele regulate. Plantările în straturi drepte și egale sunt monotone, plictisitoare.

Dorința de intimitate

Deosebit de important este și caracterul de intimitate care trebuie asigurat într-o grădină. Ca o primă necesitate apare asigurarea unei împrejmuiri. Gardurile vii, bine îngrijite, sunt dintre cele mai estetice și durabile. Inconvenientul este că se obțin într-un timp îndelungat.Pot fi dublate, însă, de garduri din sârmă împletită sau șipci de lemn.

Cât mai mult timp petrecut afară

Grădina trebuie să aibă rezervată o porțiune de teren plasată mai aproape de casă, care poate fi pavată. Aici se poate servi masa în aer liber, se pot organiza jocuri, se pot face lecturi… Această suprafață poate fi acoperită parțial.  

Mai sunt o mulțime de aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare. Vă amintim câteva dintre ele.

– Tipul de sol va dicta plantarea anumitor specii de plante. De exemplu, trandafirul creează anumite probleme când este pus pe un sol prea nisipos.

– Amplasarea plantelor va fi făcută în funcție de pretențiile lor față de lumină. Se pot alege locuri mai umbrite sau bine însorite.

O informare asupra taliei plantelor, duratei florilor, precum și coloritul acestora este absolut necesară. În felul acesta se pot obține asociații plăcute de plante decorative, care să înflorească din primăvară până toamna târziu.

Întrucât există plante cu frunziș persistent vom plasa, în câteva locuri, exemplare și din această categorie. Acestea vor însufleți grădina în anotimpul alb.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rusia pregăteşte o taxă pentru exporturile de metale

Rusia intenţionează să introducă o taxă temporară pentru exporturile...

ȘTIRI GdS

Povestea femeii care a născut zece copii este fake...

Povestea femeii din Africa de Sud care a născut 10 copii la începutul acestei luni este falsă, a stabilit o anchetă oficială, citată de BBC. Niciun...

Program INSPIRE Cinema Craiova Mercur 25 Iunie – 01...

The Ice Road / Drumul terorii Avanpremiera Regia: Jonathan Hensleigh Cu: Laurence Fishburne, Liam Neeson Gen Film: Thriller Durată: 108 min Rating: AP12 După ce o mină de diamante izolată...
00:07:48

(VIDEO) Casa de modă Diesel și-a prezentat colecția primăvară-vară...

La Săptămâna Modei de la Milano i-a venit rândul celebrei case italiene Diesel să-şi prezinte noile creaţii. În viziunea acesteia, pentru primăvara şi vara...

Metallica va sărbători în septembrie 30 de ani de...

Metallica va sărbători pe 10 septembrie 30 de ani de la lansarea faimosului „The Black Album”. Cu această ocazie, muzicienii au prevăzut o dublă...

Spiderman, în audienţă la Papa Francisc

Un participant mai special şi-a făcut apariţia la audienţa generală a Papei Francisc, de miercurea aceasta, de la Vatican: un bărbat îmbrăcat într-un costum...

Noua Albă ca Zăpada, jucată de o actriță metisă

Disney a anunţat că tânăra actriţă metisă Rachel Zegler o va interpreta pe Albă ca Zăpada în versiunea live-action a celebrului desen animat din...