23.1 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Primul cartier realizat cu o imprimantă 3D

Primul cartier realizat cu o imprimantă 3D

Primul cartier de case realizat cu o imprimantă 3D nu mai este doar un proiect pe hârtie, ci devine realitate în Tabasco, un stat din sud-estul Mexicului.

Proiectul prin care se construiesc locuințe pentru familiile defavorizate – selectate pe baza condițiilor economice, mai exact familii care au un venit mai mic de cinci dolari pe zi – începe să prindă contur cu primele două case dintr-un total de 50, scrie wired.it.

Locuinţe sociale construite de ONG-uri

Proiectul este pus în practică de organizaţia nonprofit New Story (din 2014 până acum a construit aproximativ 2.500 de case în zone sărace ale lumii) împreună cu Icon, companie care a furnizat o imprimantă 3D, model Vulcan II, pentru a reduce timpul de construcție de la 48 la 24 de ore, și Échale, un grup care îşi dedică eforturile construirii de locuințe sociale în această ţară din America Centrală. Proiectul prevede locuințe de aproximativ 46,5 mp, cu două dormitoare (pentru părinți și copii), baie, bucătărie și sufragerie. Fiecare casă va fi realizată ținând cont de nevoile familiei care va locui în ea. Mai mult, fiecare locuinţă a fost proiectată pentru a rezista la condițiile seismice ale locului și va fi racordată la reţelele de curent şi apă potabilă.

Obișnuită să folosească metode clasice, imprimarea tridimensională reprezintă un punct de cotitură pentru New Story.

„Reducerea costurilor și a timpului, cu posibilitatea îmbunătățirii calității și personalizării casei, este o oportunitate unică de a convinge şi alte ţări şi guverne să împărtășească același proiect“, a explicat Alexandria Lafci, directorul executiv al New Story.

New Story, un ONG cu sediul în San Francisco, își propune să găsească soluții concrete pentru persoanele fără adăpost (o situație de urgență care în 2050 ar putea afecta trei miliarde de persoane). Ea nu a comunicat încă oficial cât costă o casă realizată cu o imprimantă 3D, dar se ştie că familiile alese va trebui să plătească o taxă lunară de aproximativ 20 de dolari în primii șapte ani.

Ce este imprimarea 3D

Imprimarea 3D este un proces de formare a unui obiect solid tridimensional de orice formă, printr-un proces aditiv, prin care straturi succesive de material sunt stabilite în diferite forme. O imprimantă 3D este un tip limitat de robot industrial, care este capabil să efectueze acest proces sub control computerizat. Modelele tipărite 3D pot fi create cu ajutorul unui pachet de proiectare asistată de calculator, prin intermediul unui scanner 3D sau printr-un software digital simplu. Imprimantele 3D permit designerilor să producă într-un timp foarte scurt un prototip, care poate fi testat și remodelat rapid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Motociclist din Sibiu, lovit de o mașină la Novaci

În urmă cu puțin timp, în localitatea...

ȘTIRI GdS

O companie aeriană a vândut toate bilete pentru un...

Compania aeriană australiană Qantas a reuşit să vândă astăzi, în numai zece minute, toate locurile pentru un „zbor către nicăieri“, anunţă agerpres,...

Volkswagen negociază vinderea brandului Bugatti

Reprezentanţii Volkswagen AG sunt în negocieri pentru a vinde brandul Bugatti unui om de afaceri croat, Mate Rimac, a anunţat joi revista...

Descoperire genetică surprinzătoare: Nu toți vikingii erau scandinavi

Analiza ADN a rămăşiţelor descoperite în morminte sugerează că nu toţi vikingii erau scandinavi, conform unui studiu publicat miercuri în revista Nature.

Coroana de plastic a rapperului Notorious BIG, vândută cu...

Faimoasa coroană de plastic a rapperului Notorious BIG a fost vândută marţi de Sotheby's la o licitaţie desfăşurată la New York. Acţiunea...

Scheletul unui Tyrannosaurus Rex, scos la licitație

Un schelet de Tyrannosaurus Rex în vârstă de 67 de milioane de ani, numit Stan, va fi scos la licitație de casa...

Actorul Dragoș Bucur, infectat cu noul coronavirus

Actorul Dragoș Bucur, actualul prezentator al emisiunii „Visuri la cheie”, a fost depistat cu COVID-19. Atât starea lui de sănătate, cât și...