12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoHonda Jazz, hibrid doar în Europa

Honda Jazz, hibrid doar în Europa

Honda au anunțat că viitoarea generație Jazz va fi disponibilă în Europa doar în versiuni cu sistem hibrid de propulsie. Debutul noului model va avea loc în 2020, informează autocar.co.uk

Acesta va folosi același sistem hibrid cu motor dublu văzut deja în hibridul CR-V al mărcii, în urma unui debut la expoziția auto din martie, de la Tokyo .

Jazz va fi prima maşină din linia brandului care va oferi doar un motor hibrid. Producătorii vor mai anunţa şi alte modele. Honda a anunțat la începutul acestui an că toate modelele sale cu combustie din Europa vor fi oferite cu propulsii hibride până în 2025.

Înainte de obiectivul său de electrificare din 2025, Honda va extinde aplicarea sistemului său hibrid cu motor dublu i-MMD, cu introducerea în mașini de segment mai mic, un prim pas important, spun oficialii Honda.

În prezent, singurul model pe care îl oferă ca hibrid este CR-V. Acesta a înlocuit indirect o variantă diesel a SUV-ului compact. Sunt vândute și variante de benzină. Honda UK a înregistrat un mare succes cu CR-V Hybrid, care reprezintă 55% din vânzările modelului.

Honda Jazz, 2 în 1 pentru un SUV

SUV-ul japonezilor beneficiază de un motor pe benzină de 2.0 litri i-VTEC, un motor electric și un set de baterii. Alături de acest ansamblu, Honda CR-V Hybrid integrează un motor/generator secundar și o transmisie cu raport fix. În cazul lui Jazz, propulsorul cu ardere internă de 2.0 litri va fi înlocuit cu unul de un litru sau 1.5 litri.

Conform strategiei „Electric Vision”, până în 2025, toate modelele Honda vor fi disponibile cu sisteme electrificate de propulsie.

Următorul model aflat pe lista Honda este Civic, o versiune cu sistem hibrid de propulsie fiind programată pentru debut în 2021.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS