3.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăMagazinAutoHonda e - cu 154 CP și autonomie de 220 kilometri

Honda e – cu 154 CP și autonomie de 220 kilometri

Honda e arată că modelul electric de oraș va păstra designul conceptului. Honda e va avea o versiune de top de 154 de cai putere și o autonomie de 220 de kilometri, conform autmarket.ro

Honda a dezvăluit miercuri primele imagini oficiale cu primul său model electric de serie. După o lungă campanie de teasing în care a prezentat fotografii cu o variantă de pre-serie, constructorul japonez oferă acum mai multe informații despre Honda e, iar acesta va păstra în cea mai mare parte designul apreciat al conceptului.

Astfel, Honda e va reprezenta o îmbinare între designul cu accente retro ale caroseriei și tehnologia modernă disponibilă atât pentru platformă tehnică, cât și pentru interior.

Honda e: 100km/h în doar 8 secunde

Cu această ocazie, Honda a oferit mai multe detalii despre specificațiile finale ale versiunii de serie, cu mențiunea că acestea sunt date interne Honda, ceea ce înseamnă că nu au fost omologate în mod indepedent.

Versiunea de serie a lui Honda e va avea un motor electric care va pune în mișcare roțile de pe puntea spate și care va fi disponibil în versiuni de 100 kW (136 CP) și 113 kW (154 CP), în timp ce cuplul maxim este de 315 Nm. Pe baza acestor date, Honda e va putea accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ 8 secunde.

Acumulator de 35.5 kWh și autonomie de 220 km

Între timp, acumulatorul are o capacitate de 35.5 kWh și oferă o autonomie de 220 de kilometri conform standardului WLTP, valoarea calculată cel mai probabil pentru versiunea cu motor de 136 CP.

De asemenea, timpul de încărcare al bateriei până la 80% din capacitate va fi de 30 de minute în cazul utilizării unei stații de încărcare rapidă.

Anterior, Honda a oferit numeroase alte informații despre primul său model electric. Astfel, știm deja că Honda e va avea camere video în loc de oglinzi laterale în echiparea standard, iar imaginile vor fi afișate pe două ecrane de 6 inch poziționate la capatele planșei de bord.

De asemenea, japonezii au anunțat anterior că Honda e va avea la interior alte trei ecrane: două de 12.3 inch pentru sistemul de infotainment și unul de 8.8 inch pentru instrumentarul de bord.

Honda poate fi deja pre-comandat pe piețele din Marea Britanie, Germania, Franța și Norvegia prin plata unui avans de 800 de euro, în timp ce în restul țărilor clienții își pot exprima interesul pentru achiziție.

Toate detaliile despre Honda vor fi dezvăluite cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt de săptămâna viitoare.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Aglomeraţie pe DN 1, spre Braşov, în prima zi...

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate sâmbătă dimineaţă, pe DN1,...

ȘTIRI GdS