17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinWhatsApp se pregăteşte să lanseze plăţile mobile

WhatsApp se pregăteşte să lanseze plăţile mobile

Facebook, compania care deţine si aplicaţia de mesagerie WhatsApp, se află în discuţii cu autorităţile din Indonezia pentru a lansa plăţile mobile. O funcţionalitate testată deja pe piaţa din India şi care ar urma să fie lansata treptat în mai multe pieţe emergente, scrie Reuters.

Dar, spre deosebire de India, unde utilizatorii pot face şi transfer de bani, în Indonezia platforma ar urma să suporte doar plăţile către firme, prin portofele electronice.
Lansarea din Indonezia are ca scop testarea acestei funcţionalităţi, care ar urma să fie lansată şi în alte pieţe emergente.

Indonezia are circa 260 de milioane de locuitori , este cea mai mare economie din Asia de Sud-Est şi este una dintre principalele piețe pentru serviciile Whatsapp, la nivel mondial, cu peste 100 de milioane de utilizatori. De asemenea, se estimează o triplare a comerţului electronic de aici în următorii cinci ani, acesta urmând să ajungă la o valoare de 100 de miliarde de dolari. Însă în Indonezia sunt cele mai stricte reglementări pentru plăţile digitale din regiune.

Anul trecut, WhatsApp Business a lansat aplicația de mesagerie pe mobil cu funcții dedicate afacerilor mici și mijlocii (IMM), care, printre aletele, oferă clienților informații utile precum descrierea companiei, adresa de e-mail, locația magazinului și pagina de web sau ajută la sporirea timpului de reacție – răspunsuri rapide oferă răspunsuri la întrebări primite în mod frecvent, mesaje de întâmpinare – prezintă compania clienților, mesaje offline – mesaje care anunță dacă compania este sau nu disponibilă.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS