9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOpt idei de concedii pentru iubitorii de plajă și soare

Opt idei de concedii pentru iubitorii de plajă și soare

Vă prezentăm un top al celor mai frumoase plaje din Europa, în care vă puteți petrece una dintre vacanțele la care ați tot visat. Vacanţă la plajă cu soare.

Creta, Grecia. O destinație uşor subapreciată. Cea mai mare insulă a Greciei este astăzi mult mai accesibilă față de anii precedenți și are atât de multe locuri frumoase de descoperit încât dacă mergi o dată s-ar putea să te facă ușor să te întorci iar și iar. Plajele cu nisip roz și nisip alb, canioanele impresionante, dar și vestita bucătărie cretană care sigur îi va mulțumi și pe cei mai pretențioși gurmanzi sunt doar câteva motive pentru care ar trebui să ajungi și în Creta.

Fără vegetaţie, rămâne o plajă frumoasă

Santorini, Grecia.
O altă bijuterie a Greciei, insula „cochetă“ din Ciclade este, de asemenea, foarte accesibilă pentru români. Un răsărit de soare spectaculos, un pahar de vin, plaja cu nisip negru sau o plimbare pe străduțele cu case tradiționale sunt doar câteva motive pentru care ar trebui să te gândești serios la o vacanță în Santorini. Deși nu se bucură de așa multă vegetație sau plaje întinse precum Creta, Santorini are cu siguranță un farmec aparte ce face din această insulă o destinație luată cu asalt de turiști în lunile de vară.

Algarve, Portugalia.
Riviera Portugaliei, Algarve, este o destinație consacrată și apreciată atât de portughezi, cât și de mulți spanioli ce își petrec vacanțele aici. Această destinație este astăzi mai aproape și de români. Plajele portocalii, grotele de pe plajă și stâncile ieșite din ocean fac din Algarve o experiență ce merită trecută în portofoliul oricărui călător pasionat de plaje. În lunile de vârf, iulie și august, plajele din Algarve devin destul de aglomerate. Noi îți recomandăm luna septembrie pentru o vacanță reușită.

Gran Canaria și Lanzarote (Insulele Canare), Spania
Mândria Spaniei, cele două perle din mijlocul oceanului Atlantic și-au făcut loc pe lista noastră cu destinații accesibile pentru români datorită zborurilor combinate la super prețuri. Dacă ești hotărât să-ți faci vacanța în Insulele Canare, atunci trebuie să știi că rezervările se fac cu câteva luni înainte. Fii pe fază în lunile ce urmează să prinzi alte oferte similare către Insulele Canare.

Fără aglomeraţie în vacanţă

Lisabona și Estoril, Portugalia.
La o aruncătură de băț de Lisabona găsești o destinație de neratat în Portugalia, regiunea Cascais. Dacă nu te poți hotărî între un city break în Lisabona sau un concediu la plajă, de ce să nu le ai pe amândouă?

Insula Kos, Grecia.
Cu influențe venețiene și otomane, Kos se află aproape de litoralul Turciei și deține o fâșie de 10 kilometri de nisip alb, tocmai bună pentru a lenevi la soare și pentru o baie în Marea Egee. Datorită dimensiunilor considerabile, insula se bucură de un turism în dezvoltare, astfel încă poți descoperi locuri necălcate de turiști sau nu foarte aglomerate. De ce nu o plajă ascunsă doar pentru tine?

Riviera del Conero, Italia.
Europa este împânzită de plaje fabuloase și parcuri naționale! Unul dintre aceste locuri este Riviera del Conero, ce se află lângă Ancona, în Italia. Această zonă este deseori comparată cu Maldive și pe bună dreptate.

Pescara, Italia.
O destinație mai puțin cunoscută de români, Pescara are deschidere la 16 km de plajă aurie la Marea Adriatică, începând din Pescara până la Montesilvano sau Terramo (nord) și Francavilla (sud).
La 40 de minute distanță de Pescara se află Parcul Național și regiunea muntoasă Abruzzo, astfel poți face o excursie de o zi în unul dintre satele pitorești de la poalele munților, Sulmona sau L’Aquilla. Pescara este, de asemenea, și un oraș al petrecerilor, barurile și cluburile de pe coastă fiind deschise până dimineață.
Datorită tarifelor mici la zboruri, poți adăuga Pescara pe lista ta pentru o evadare de câteva zile la plajă fără să scoți prea mulți bani din buzunar.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS